loader
menu

SANTA TECLA

El sarcasme i la ironia de Dames i Vells fan enrabiar Ciutadans

El Circ Santa Tecla dimecres, 26 de setembre de 2018

Tot i que Europa ja va dir que cremar fotos del Rei no era delicte, i que al final de la representació ja diuen ben clar: "Tot això que heu vist avui és una ficció, esborreu-ho de la memòria que podeu anar a presó", no tothom encaixa de la mateixa manera la ironia i el sarcasme punyent de Dames i Vells durant les festes de Santa Tecla.

Una imatge del moment en que es crema un retrat del Rei Felip VI durant la representació de Dames i Vells d'enguany. Foto: circdetarragona.com

Per exemple, Ciutadans, que s'ha queixat obertament perquè durant el ball parlat es va insultar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i es va cometre un possible delicte d'ultratge quan es va cremar una fotografia del Rei Felip VI. Sembla ser que els conceptes llibertat d'expressió i de cultura no formen part del seu diccionari.

Per això, dos dels diputats de la formació taronja al Congrés, Miguel Ángel Gutiérrez Vivas i Sergio del Campo (diputat per Tarragona, però no tarragoní), "davant la gravetat dels fets i la passivitat de l'administració", han presentat una bateria de preguntes a la Mesa del Congrés dels Diputats, per a les quals requereixen resposta per escrit per part de l'executiu del PSOE.

Pregunta 1: Era coneixedor dels fets el govern d'Espanya? En cas afirmatiu, per quin motiu no ha actuat en conseqüència?

Pregunta 2: Considera oportú el Govern (d'Espanya) que la celebració d'aquest tipus d'espectacles que cremen fotos del Rei Felip VI i propaguen insults a les institucions de l'Estat tinguin lloc en un espai públic i es financiïn amb diners públics?

Pregunta 3: Té previst el Govern (d'espanya) instar a la Delegada del Govern perquè n'informi a la Fiscalia i avaluï així si procedeix o no emprendre accions legals?

El Circ ha consultat amb Dames i Vells, però des de l'entitat han preferit no fer declaracions fins aquest vespre, quan es reuniran d'urgència per avaluar la situació.


Documents

Preguntes de C's sobre Dames i Vells


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar