loader
menu

CIUTAT

L'oposició no es creu que els Jocs hagin tingut superàvit

El Circ Ciutat dimecres, 26 de setembre de 2018

La gran controvèrsia que va envoltar els Jocs Mediterranis també ha acompanyat el moment en que el Comitè Organitzador ha anunciat un superàvit de 152.000 euros. En primer lloc, perquè, des de dins, ja s'havia decidit filtrar les dades a dos mitjans, perquè l'oposició no n'ha tingut coneixement fins que no s'ha celebrat la comissió informativa; una reunió, a més, en la qual han rebut la mateixa informació que part de la premsa tarragonina ja havia publicat. I també perquè l'alcalde Ballesteros, el president del Comitè Organitzador dels Jocs i principal cap visible i defensor de l'esdeveniment a capa i espasa, no ha estat present en la roda de premsa més esperada dels darrers tres mesos.

D'esquerra a dreta, el regidor Milà; Javier Villamayor, i el director executiu dels Jocs, Víctor Sánchez. Foto: circdetarragona.com

"El balanç provisional comptable, fet amb rigorositat i professionalitat ens diu que les coses s'han fet bé", ha defensat el regidor comissional dels Jocs, Javier Villamayor, qui ha afegit que "nosaltres no hem gastat més del que teníem, hem estat austers, rigorosos i professionals i hem gastat en funció d'allò que teníem".

Des de l'oposició, però, la visió ha estat ben diferent. "Una autèntica presa de pèl, un menysteniment a la feina de l'oposició, és inacceptable", ha lamentat la portaveu de la CUP, Laia estrada, qui ha criticat que "molts estàvem prenent apunts sobre les notícies que ja s'havien publicat".

En la mateixa línea, el líder d'ERC, Pau Ricomà, ha explicat que "sortim amb més dubtes dels que hem entrat, no sabem quins sobrecostos hi haurà. I tenim un problema enorme encara, perquè no sabem com es gestionarà l'Anella. Volem un pla de gestió dels equipaments".

La manera com ha tingut l'Ajuntament de fer-los arribar la informació dels comptes dels Jocs no ha agradat ningú de l'oposició. "És una falta de respecte a la nostra feina. Saben les xifres finals, però no saben la despesa per partida. És una xifra donada per sortir del pas".

En nom del Pdecat, que fa uns dies havia amenaçat d'acudir a la justícia si no els facilitaven xifres de l'esdeveniment, el seu portaveu també ha sortit decebut: "No deixen de ser petites bombes de fum. L'opacitat ens continua perseguint. Sento tristor per saber que alguns mitjans de la ciutat disposen de la informació abans que l'oposició. D'aquesta manera és dificil que poguem fiscalitzar l'actuació de govern, perquè en aquesta comissió més enllà del que deien algunes portades no n'hem tret res. No se'ns ha dir quantes entrades es van regalar i m'ha sorpres moltíssim que ens diuen que no es va poder fer una estimació d'assistència als estadis perquè el control era per l'entrada o per alguns casos, visual."

Des d'ICV, la seva portaveu, Arga Sentís, ha criticat que "tots hem aparegut amb fotocòpies d'un diari, en comptes de tenir dades passades pels organitzadiors. És trist".

Pel que fa a les entrades, des del Comitè s'ha explicat que se'n van vendre prop de 29.000 i la recaptació ha estat de 519.000 euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar