loader
menu

SANTA TECLA

Dames i Vells es defensa dels atacs de C's: 'Ens empara el dret a la llibertat d'expressió'

El Circ Santa Tecla dimecres, 26 de setembre de 2018

"Ens empara el dret a la llibertat d’expressió. Més quan les representacions satíriques s’han desenvolupat dins del context festiu de la celebració patronal de Santa Tecla, a Tarragona". Així ha respost Dames i Vells de Tarragona a l'enrabiada que havien agafat dos dels diputats de la formació taronja al Congrés, un dels quals, per Tarragona, per alguns dels versots i sobretot per haver cremat una fotografia de Felip VI durant la representació del ball de les festes d'enguany.

Foto: circdetarragona.com

Després d'una reunió d'urgència per analitzar la situació generada, i després que el grup municipal de C's a Tarragona es desmarqués dels seus colegues de Madrid, l'entitat tarragonina ha enviat un comunicat, tot ironitzant que les preguntes que havien formulat els dos diputats de C's són de "temes que de veritat importen als espanyols".

En el seu comunicat, Dames i Vells assegura que entenen i comprenen que hi hagi gent que es pugui sentir ofesa pels versots satírics del ball, però insisteixen que això els passa cada any des de la seva recuperació l'any 1981. A més, destaquen que en els 504 anys d'història que té Dames i Vells ja han patit la censura en diverses ocasions.

Dames i Vells agraeix les mostres de solidaritat que han rebut en les darreres hores, tant de persones com d'entitats, i clou el comunicat recordant que "de manera preventiva, seguim recitant en forma de vers, "versots dels nostres ancestres, a manera de disculpa:

"I deu-mil gràcies us dono

a tothom, generalment,

que perdoneu nostres faltes

si, per cas, en res faltem."

Toca, Peron!


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar