loader
menu

CIUTAT

C's i el PP es desmarquen i no signen la declaració conjunta en defensa de Dames i Vells

El Circ Ciutat divendres, 28 de setembre de 2018

L'atac i la ira mostrada pels diputats a Madrid de Ciudadanos contra Dames i Vells ha fet reaccionar a l'Ajuntament de Tarragona, que aquest matí, via junta de portaveus, ha consensuat una declaració conjunta per deixar clar que defensen aquest ball parlat amb més de 500 d'anys d'arrelament a la ciutat. Com era de preveure, el quòrum, però no ha estat absolut, ja que el grup municipal de Ciutadans i el del PP no s'hi han volgut adherir. La resta: PSC, ERC, CUP, PdeCAT, Units per Avançar, ICV i la regidora no adscrita Beatriz Pérez sí hi han donat suport.

Foto: circdetarragona.com

La declaració inclou quatre punts:

Primer. Reconèixer Dames i Vells com una manifestació original, singular i excepcional de la cultura popular de Tarragona, que cal promoure, preservar i protegir.

Segon. Defensar la plena llibertat d’expressió dels actors, músics i guionistes de Dames i Vells davant dels intents de limitar els temes, les perspectives, les formes i les opinions contingudes en les seves representacions.

Tercer. Oferir assessorament, acompanyament i suport a la companyia de Dames i Vells en la seva defensa política, reputacional i legal, en el marc de les competències municipals.

Quart. Traslladar aquests acords a l’Associació Dames i Vells, al Parlament de Catalunya, al Govern de la Generalitat de Catalunya, al Congrés de Diputats espanyol, al Senat espanyol i al Govern d’Espanya.

El Circ ha preguntat al grup de Ciutadans i al del PP les raons per les quals no s'han volgut sumar a la declaració. Tot i que el seu portaveu, Rubén Viñuales, ja es va desmarcar de l'actuació dels seus col·legues al Congrés dels Diputats i va assegurar que "si jo fos alcalde, mai prohibiria Dames i Vells", ha explicat que no han signat la declaració perquè la consideren "bastant tendenciosa en el seu contingut, per un tema polític".

Per la seva banda, des del PP, el seu portaveu adjunt, Josep Acero, ha justificat la negativa del seu grup, tot recordant que "des del respecte a Dames i Vells considerem que no pertoca atacar el Ball, ni defensar-lo amb una declaració d'aquestes característiques".

En els propers dies, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament redactarà un decret perquè quedi formalitzada el suport de la institució a Dames i Vells.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar