loader
menu

SANTA TECLA

Crítiques a la poca oferta musical i als problemes en neteja i mobilitat durant Santa Tecla

El Circ Santa Tecla dimarts, 02 d'octubre de 2018

Retrets a l'equip de govern de l'Ajuntament de Tarragona en clau de festa major. L'encarregat d'estirar les orelles al consistori, i de retruc, a l'àrea de festes, ha estat el cap local de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Ramon Vilaltella, que lamenta que “no han fet els deures, sobretot pel que fa a la programació musical, la mobilitat i la neteja”.

Foto: circdetarragona.com

Els joves del Partit Demòcrata (PDeCAT) recorden que des de l’arribada de Ballesteros a l’alcaldia s’ha reduït un 30% el pressupost per a festes a la ciutat – dels 946.500 euros del 2007 als 673.300 euros del present 2018 - i s’ha produït pèrdua de “qualitat i quantitat” en l’oferta musical. Vilaltella afirma que “és irrisori que Tarragona actualment tan sols destini 50.000 euros a Sant Magí i 270.000 euros a Santa Tecla, una reducció del 42% respecte els 459.000 euros que l’any 2007 es destinaven a la festa de la nostra patrona” i compara amb Vilafranca del Penedès, ciutat que en l’actualitat inverteix 448.500 euros en Sant Fèlix. Vilaltella considera que “a l’escassetat pressupostària s’hi sumen la manca de voluntat política i la falta de planificació dels dirigents polítics”.

La JNC critica que en la presentació de la programació de Santa Tecla no hi hagués cap proposta de l’escena actual atractiva pels joves. Ramon Vilaltella remarca que “l’equip de govern (PSC-PP) va rebre fortes crítiques, especialment dels joves i a través de les xarxes socials per aquesta pobra oferta musical i la pressió va fer que rectifiquessin i portessin els Doctor Prats i Porto Bello en concert” i assegura que “ens trobem davant una nova improvisació en la política cultural i de festes que la ciutat no es mereix”.

Els joves demòcrates aposten per recuperar l’esplendor que van tenir les festes de Tarragona augmentant el pressupost i portant més grups mainstream. Vilaltella proposa que “per Sant Magí, la nit de la Remullada per exemple, hi hagi un concert d’un grup de l’escena actual” i que “per Santa Tecla es recuperi el tradicional gran concert amb un grup de renom i que s’ampliï l’oferta musical amb més concerts de grups de l’avantguarda musical i amb més varietat d’estils, portant algun d’aquests grups la nit del 22 per l’Empalmada”.

Respecte el dispositiu de mobilitat, la JNC troba “insuficient” el servei en els moments de màxima afluència de viatgers els dies 23 i 24 de setembre, ja que la frequ?.ncia de busos de l’EMT va ser la d’un dia festiu i molts tarragonins es van quedar sense poder pujar als busos quan s’omplien. Ramon Vilaltella demana que “pels dies de Sant Magí i de Santa Tecla i també pel de la Mercè si és festiu, es reforcin les línies de bus que duen fins a la Part Alta o que s’apliqui la frequ?ència de dies feiners”.

Finalment, pel que fa a la higiene pública, els joves del PDeCAT consideren que s’han d’augmentar els lavabos públics i la seva neteja, ja que segons Vilaltella “és inadmissible l’olor a orina que desprenien dia i nit, pudor que fins i tot va afectar les visites turístiques del Circ romà”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar