loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament acomiada de cop 25 interins i torna a deixar coixa la vigilància dels seus monuments

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 03 d'octubre de 2018

Si passeu per davant del Circ romà, a la Rambla Vella, i veieu que la porta està tancada, no és per "qüestions d'organització dels recursos", com va respondre l'Ajuntament, via twitter, quan li ho van preguntar. La raó és una altra, ben diferent, i que acostuma a ser habitual quan es tracta d'obrir i tancar monuments: la falta de personal.

Una imatge del Circ tancat per Rambla Vella. Foto: @lolineta

I falta de personal, no per acumulació de baixes i de gent que estigui de vacances o de permisos diversos, sinó perquè el passat 30 de setembre l'Ajuntament de Tarragona va acomiadar 25 funcionaris interins que venien assumint les funcions de vigilància, control d'accessos i taquilla dels recintes patrimonials que formen el Museu d'Història de Tarragona, dependent de l'Ajuntament de Tarragona.

Només una persona per vigilar la Torre del Pretori, de quatre pisos

La mesura ha creat molta indignació entre les persones que han anat al carrer. "Volem denunciar el cessament improcedent de 25 funcionaris interins als quals se'ns havia contractat per cobrir places vacants i se'ns ha cessat en la base d'una clàusula de durada il·legal, sent aquesta xifra de persones superior a la meitat del personal en servei o. De la mateixa manera denunciem la política de contractació del personal funcionari interí [...]", ha denunciat, en nom de molts acomiadats, l'arqueòleg César Pociña, una de les persones també afectades, qui lamenta que amb els acomiadaments ara tan sols "hi ha una mitjana de menys de dues persones per recinte, sent una el taquiller / a i l'altra un vigilant. Una sola persona per vigilar monuments de gran extensió com les muralles, de més de 800 m de recorregut o la Torre del Pretori, amb més de quatre pisos, voltes, etc. la qual cosa és francament insuficient."

Els denunciants recorden que ara "el nombre de personal en plantilla lluny d'augmentar ha anat en franc retrocés, passant d'una setantena de funcionaris en els anys posteriors a la declaració, a una vintena en l'actualitat; un fet que provoca continus tancaments en els monuments i problemes per oferir un sevei adequat al visitant". L'exemple més recent és el tancament de l'accés al Circ per Rambla Vella, ja que per falta d'efectius tan sols es podrà fer per la plaça del Rei. I per Rambla Vella tan sols se sortirà.

Segons expliquen els funcionaris interins acomiadats, "de la vintena de persones que forma part de la plantilla, menys de la meitat són funcionaris de carrera", i "la resta del personal el formen, segons criteri, persones seleccionades de diverses maneres: trucant a les persones que formen part de les borses, fent plans d'ocupació o mitjançant persones expedientades d'altres sectors, com per exemple de la Guàrdia Urbana o serveis socials."

"L'Ajuntament va introduir una clàusula de durada temporal no prevista per la llei. És com si firméssim un contracte indefinit però amb durada d'uns mesos, o sigui un contracte fraudulent per no dir clarament il·legal", critiquen els acomiadats, tot recordant que "sabem que l'Ajuntament ja està contactant amb persones per cobrir les places que acabem de deixar, així que s'està recorrent abusivament de contractes temporals per cobrir places que no ho són".

Denúncies a la justícia

"Estem preparant i als recursos administratius i judicials pertinents, però pensem que la ciutadania té dret a conèixer la realitat. I la realitat és que tots els partits polítics que han governat l'ajuntament des de la data de la declaració estan contractant i cessant com volen per configurar una plantilla del que hauria de ser un dels principals motors econòmics de la ciutat, el turisme patrimonial"

Davant d'uns fets que qualifiquen d'injustos, arbitraris i il·legals, els funcionaris interins sol·liciten a l'Ajuntament que revoqui el seu cessament "i que tornem a ocupar aquestes places interinament fins que es celebrin els processos selectius pertinents i les places siguin ocupades per funcionariat de carrera. Les persones que ens trobem en aquesta situació volem que se'ns respecti el nostre dret a treballar en aquest sector, com mereixem després d'haver superat unes oposicions i haver estat molt temps aguantant aquesta situació, sense que ningú políticament faci res per millorar-la. Una situació que reverteix en la qualitat del servei que podem oferir i per tant en la imatge mateixa de la ciutat."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar