loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Estudien el trasllat de la maqueta de la Tarraco romana

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 03 d'octubre de 2018

La maqueta romana de Tàrraco no serà visitable fins d'aquí a un mes i mig. En concret, fins el proper 19 de novembre, i la raó és perquè li faran una nova neteja, en aquest cas, integral. En paral·lel a la suspensió de les visites a un dels recintes amb més afluència, l'àrea de Patrimoni està estudiant la possibilitat de traslladar la maqueta, ubicada actualment a les dependències de l'Antiga Audiència.

Una imatge de la maqueta de Tàrraco. Foto: circdetarragona.com

Una de les noves ubicacions que es plantegen seria just al costat de la mateixa Antiga Audiència, en una sala annexa on fins fa poc mesos assajava el Cor Ciutat de Tarragona, i que amaga una escalinata romana de marbre de disset esgraons, però que està fora del circuit de visites. Es tracta de l'anomenada Torre Bessona del Pretori, un espai patrimonial oblidat pel Museu d'Història, tot i que l'any 2000, l'Ajuntament de Tarragona es va comprometre a museïtzar-lo i a fer-lo accessible; una actuació que, de moment, no s'ha fet ni sembla que s'hagi de fer.

Tot i que encara no està decidit canviar-la d'espai, el que sí queda clar és que, en funció del seu nou hàbitat, potser caldrà girar la maqueta i canviar-li l'orientació, per tal que qui la visiti es pugui fer una idea adequada d'on es troben cadascun dels elements que conformen la maqueta.

D'altra banda, i en referència als treballs de neteja de la maqueta romana, segons ha pogut saber El Circ, tan sols es duen a terme un cop a la setmana.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar