loader
menu

CIUTAT

El riu Francolí baixarà 1,5 m de nivell

El Circ Ciutat divendres, 05 d'octubre de 2018

El tram final del riu Francolí, just en la seva desembocadura, baixarà el seu nivell en 1,5 metres. La raó és que el Port de Tarragona ha començat les obres de dragatge que permetran retirar la brossa que s'hi havia anat acumulant en els darrers mesos, principalment canyes i males herbes, i també objectes inversemblants, i que en moltes ocasions havia impedit als remers del Reial Club Nàutic de Tarragona sortir a entrenar-se.

Una imatge dels treballs de dragatge del darrer tram del Francolí. Foto: Port de Tarragona

Un

De fet, des d'aquest club ja fa temps que venen reclamant mesures i actuacions en aquest tram concret de riu, pertanyent a la zona portuària, a causa de la poca profunditat i de la impossibilitat de remar en bones condicions. Fonts del RCNT han explicat que "ho hem estat reclamant des de fa temps i el Port de Tarragona sempre ha estat receptiu, però sabíem que són processos lents".

Per això, l'anunci del Port els satisfà: "Per a nosaltres és imprescindible", comenten fonts del RCNT, que recorden que a causa del nivell baix d'aigua han trencat moltes hèlix d'embarcacions, i a més, no han pogut sortir a entrenar quan els era realment necessari.

Al marge del RCNT, l'anunci del dragatge del darrer tram del Francolí també alleugerirà els veïns del barri del Serrallo, temerosos que un hipotètic episodi de pluja torrencial, combinat amb l'excés de brossa i la poca profunditat, provoqués inundacions.

El dragatge del darrer tram de riu s'entreveu més necessari després que a principis d'estiu es vap produir un petit tsunami que va fer que augmentés la brossa i es perdés encara més profunditat.

Segons ha anunciat l'Autoritat Portuària, els treballs de dragatge tindran una durada aproximada d'un mes. Tot i que no ho ha detallat, les obres tenen un cost aproximat d'uns 300.000 euros.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar