loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Una empresa vinculada amb l'extrema dreta va 'vetllar' per la seguretat del Concurs de Castells

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 08 d'octubre de 2018

El servei de vigilància, seguretat i control d'accessos a la Tarraco Arena amb motiu del Concurs de Castells, sota sospita. El grup de la CUP a la Diputació s'ha fet ressò de les denúncies expressades a les xarxes socials per alguns castellers referents al tracte i fins i tot a les coaccions rebudes pels membres de l'empresa Levantina de Seguridad, a qui la gestora de la Tarraco Arena va externalitzar la seguretat i la vigilància.

Foto: Cedida

Desenes de persones assistents a les dues jornades del Concurs de Castells van denunciar que van ser coaccionades per part de membres d’aquesta empresa de seguretat, exigint-les-hi que s’expressessin en castellà o fent comentaris sobre la seva vestimenta.

Des de la CUP també denuncien que diferents membres d’aquesta empresa, a la qual es vincula amb l'extrema dreta i amb el moviment España 2000, lluïen tatuatges amb símbols nazis o feixistes, motiu pel qual en la jornada de diumenge alguns d’aquests membres de seguretat portaven samarreta de màniga llarga sota de l’uniforme.

Davant dels esdeveniments viscuts aquest cap de setmana, la CUP emplaça la Diputació a prendre responsabilitats en la gestió de la TAP per tal de recuperar-ne el seu caràcter d’equipament i servei públic. Així com també, que insti a l’empresa que gestiona l’equipament, l'Agència de Publicitat Internacional Catalana (APIC), per tal que rescindeixi tota relació comercial amb l'empresa Levantina de Seguridad.

La CUP insisteix que al llarg d’aquest mandat ja ha demanat a la titular del recinte, la Diputació de Tarragona, que aquest equipament sigui gestionat de forma directa. Els cupaires també qüestionen l’adjudicació de la gestió de la TAP a a l'empresa APIC, la qual, segons la formació anticapitalista, té vincles amb l’ex-alcalde de Vila-seca i ex-president de la Diputació de Tarragona Joan Maria Pujals Vallvé.

Les demandes cupaires sobre les ombres en la gestió de la TAP van molt més enllà, ja que al mes de març de 2017 ja van criticar que el lloguer que paga APIC per gestionar la TAP és "completament irrisori", així com també van denunciar presumptes irregularitats en la contractació de personal.

Davant dels esdeveniments viscuts aquest cap de setmana, la CUP emplaça la Diputació a prendre responsabilitats en la gestió d’aquest equipament per tal de recuperar-ne el seu caràcter d’equipament i servei públic. Així com també, que insti a l’empresa que gestiona l’equipament per tal que rescindeixi tota relació comercial amb aquesta empresa de seguretat.

Per últim, el Grup Polític de la CUP a la Diputació de Tarragona posa a disposició de la gent que assistir al Concurs de Castells l’adreça grup-cup@dipta.cat per si va patir algun tipus de vexació o agressió per part de membres d’aquesta empresa de seguretat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar