loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Tarragona torna a rememorar els anys de la Guerra del Francès

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 09 d'octubre de 2018

Com cada any per aquestes dates, Tarragona rememora els anys en que va patir la Guerra del Francès. Ho fa amb les Jornades de Divulgació Històrica de la Tarragona de 1800, que enguany arriben a la setena edició, que tindran lloc del 19 al 21 d’octubre, i que estan organitzades per l’associació Projecte 1800 amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Foto: circdetarragona.com

El programa d'enguany està format per una trentena d’activitats de reconstrucció històrica que combinen el rigor i la divulgació amb l’entreteniment i la participació del públic a espais reals que van ser testimonis del setge de Tarragona durant la Guerra del Francès, com la Falsa Braga i el Passeig Arqueològic.

Aquest any la Casa Museu Amorós de Porrera és el museu convidat a les jornades on faran demostracions d’armes i esgrima antiga, també el mestre artesà del cuir Oscar Espinós serà el convidat en l’espai dedicat als oficis tradicionals i parlarà de l’art de fer sabates.

Les activitats, pensades perquè tots els públics hi puguin participar, són diverses i inclouen presentacions dels vestits populars a la Catalunya del 1800, visites guiades tematitzades als espais Sant Dídac, Santa Bàrbara, Sant Domènec i Sant Magí, tallers didàctics, jocs de taula i estratègia, la recreació d’un campament napoleònic o un espai dedicat al llibre, entre d'altres.

El dimarts 23 d’octubre, es clouran les jornades amb la presentació del llibre Antes morir que rendirse. Testimonios británicos en el asedio de Tarragona de 1811 d’Adam Gerard Quigley. L’acte serà a la sala d’actes del Museu del Port de Tarragona.

Consulta el programa de les Jornades en el document adjunt.


Documents

Programa VII Jornades de divulgació de la Tarragona de 1800


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar