loader
menu

CIUTAT

TGN rep 130 litres/m2

El Circ Ciutat dimecres, 10 d'octubre de 2018

Tarragona torna a la normalitat després de l'extraordinari episodi de pluges de les passades hores, que han deixat més de 130 litres/m2; en concret, i segons dades del Meteo.cat, 134; quantitat que es va recollir a l'antiga Universitat Laboral, a l'actual Complex Educatiu. Segons ha informat l’Ajuntament de Tarragona, ja s'han resolt la majoria de les incidències que es van produir a conseqüència dels aiguats.

Foto: Ajuntament de TGN

El punt més àlgid de precipitacions es va registrar a les 20.00h del dimarts, amb 38,5 l/m2; una circumstància que ha obligat a la Guàrdia Urbana a fer més d'una vintena de sortides. En aquest sentit, els serveis de neteja municipal continuen treballant als barris de Ponent i, demà, continuaran a Llevant, on l’afectació ha estat menor.

Principals incidències

Les principals incidències van ser: carreteres tallades (A-7/CN-340 a l'alçada d'ICOMAR, T-11, Plaça Corts Catalanes, vial principal del Pol. Ind. Francolí, passos sota la via ferroviària al Serrallo i Rambla de Ponent). Diversos vehicles van quedar atrapats a diversos punts de la ciutat, sobretot a la Part Baixa. També es va acumular fang i aigua al Camí de la Coma. A les 04.15h la Guàrdia Urbana va informar que la rotonda d'enllaç de la CN-340/Torreforta/CB-31 (autovia Salou) estava inundada. La policia local va intentar contactar amb l’empresa que s’encarrega del manteniment de les carreteres sense obtenir cap resultat.

Així mateix, la força de l’aigua va fer saltar tapes de clavegueram a diversos punts de la ciutat. Aquesta matí, a les 07.15 h, s'han registrat incidències d'aquest tipus a Pl. Cuba, Ps. St. Antoni, carrers Zamenhoff, Caputxins, Rbla. Lluís Companys/Pl. Imperial Tàrraco, Pl. Prim. En tots els casos ja estan reparats. De fet, durant tota la nit un camió (xupona) d’Ematsa ha estat netejant la Part Baixa. Una altra de les incidències registrades és que es va trencar una conducció d’aigua de Bonavista a Campclar.

També durant l’aiguat es van produir talls al subministrament elèctric a l’enllumenat públic i als semàfors, com els de Rambla Vella, Passeig de Sant Antoni i els de davant La Salle. També es van produir inundacions a diversos locals i naus al Polígon Industrial Francolí.

La passarel·la que creua el Francolí, malmesa

La Brigada Municipal informa que part de la passarel·la de fusta que connecta el riu Francolí ha quedat malmesa. Així mateix, el fort aiguat va fer caure una branca d’un arbre de la rotonda de la plaça Imperial Tàrraco, que es va retirar d’immediat perquè ocupava un carril de circulació .

També s'ha registrat una incidència a les obres que s'estan desenvolupant a l'antic Hotel Imperial Tàrraco. L'aigua va fer malbé algunes plaques de guix causant algun despreniment, però sense causar cap ferit. Es va activar el servei de Bombers per a sanejar tot el que estava malmès. Posteriorment es va produir un avís per perill de despreniment d'una planxa metàl·lica que va ser retirada pels Bombers.

També es va produir una altra incidència a la façana d'un immoble del carrer Méndez Núñez, 4. També es va avisar a Bombers per a sanejar la façana i al servei de neteja per a retirar les restes de la via pública.

Incidències a les escoles

Des de l’Institut Municipal d’Educació s'han iniciat accions per pal·liar els efectes per inundacions al col·legi Pràctiques, Pax i l’escola de Sant Salvador, així com a la llar d’infants de Bonavista.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar