loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La Coordinadora de colles es queixa del to feixista, el menyspreu i l'agressivitat dels vigilants de la TAP durant el Concurs

El Circ Cultura i patrimoni dijous, 11 d'octubre de 2018

El malestar per la tasca duta a terme per l'empresa de seguretat Levantina de Seguridad durant el Concurs de Castells continua portant cua i generant malestar. Després de les crítiques del grup de la CUP a la Diputació de Tarragona, alertant que es tarcta d'una empresa amb vinculació amb l'extrema dreta i el moviment ultra Wspaña 2000, qui ho ha denunciat ara és la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, qui ha expressat el seu malestar per l'experiència viscuda el passat cap de setmana amb els treballadors encarregats pde vetllar per la seguretat dels castellers en el certamen celebrat a la Tarraco Arena.

Foto: Cedida

Des de la Coordinadora recorden que "el fet casteller, declarat patrimoni immaterial de la UNESCO l’any 2010, representa els valors de la cohesió, el treball en equip, l’esforç i el respecte. I aquests són els valors que creiem que cal tenir presents en les diades castellers", i "malauradament, les actituds i missatges del personal de seguretat responsable de l’esdeveniment han transmès valors completament contraris".

Des de l'agrupació de colles catalanes lamenten l'actitud d'alguns dels responsables de l'empresa de seguretat Levantina de Seguridad: "Missatges que feien apologia del feixisme, actitud de menyspreu cap a la diferència idiomàtica i mostres d'agressivitat fins a arribar al cos a cos demostrant una falta de temperament necessària en les seves tasques."

Per a la Coordinadora, són "unes circumstàncies totalment contràries al fet casteller i als seus valors i a un esdeveniment com el Concurs de Castells de Tarragona. L'espectacle casteller més gran del món."

Per tot això, la Coordinadora ha demanat tant a l'empresa Agència Publicitat Internacional Catalana, l'ens que gestiona la TAP; com a la Diputació de Tarragona, propietari del recinte, "que tinguin en compte que els valors cal treballar-los i aplicar-los, també en aquests detalls i els emplacem a què posin el mitjans necessaris per tal que no es repeteixi una circumstància com aquesta".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar