loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Netflix escull Tarragona per rodar-hi part del seu nou thriller 'Hache'

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 16 d'octubre de 2018

Convertir Tarragona en una ciutat "oberta als rodatges". Aquest és un dels objectius que persegueix el Patronat Municipal de Turisme, durant l'acte de presentació de la nova imatge corporativa de la Tarragona Film Office, l'oficina de rodatges municipal; un ens que ha d'esdevenir punta de llança de la nova estratègia turística de la ciutat.

Foto: Patronat Municipal de Turisme

Una de les fites aconseguides per la Tarragona Film Office és el proper desembarcament de Netflix, qui vindrà a la ciutat per rodar seqüències del seu nou thriller de producció pròpia que portarà per títol ‘Hache’. L’estrena està prevista per l’any que ve i el rodatge es durà a terme a Tarragona a finals d’aquest any i inicis del 2019.

Quant a xifres, fins a l'octubre Tarragona ha acollit un centenar de produccions; una xifra que farà que durant aquest 2018 es mantinguin el nombre de produccions respecte a d’altres anys. D'entre les produccions, destaquen 34 programes de tv, 13 espots publicitaris i 11 curtmetratges. A més de fotografies publicitàries i comercials, documentals i videoclips, entre altres.

Així, durant aquest any Tarragona ha acollit programes de màximes audiències com MasterChef Celebrity que compta amb uns 3 milions d’espectadors per emissió o ‘España Directo’ i ‘Torres en la Cocina’ que tenen una mitja de 500.000 espectadors. També han passat per la ciutat, canals de televisió d’altres països que han rodat programes destacant els valors culturals i patrimonials tarragonins. Entre aquests, hi destaquen el brasiler ‘Destino Certo’ amb 2 milions d’espectadors, el programa de la celebrity asiàtica Keith Foo amb 5 milions d’espectadors i el programa ‘Neputevye Zametki’ de la Tv de Rússia amb una audiència record de 125 milions d’espectadors.

Projecció nacional i internacional

L’activitat del servei s’ha incrementat en els darrers dos anys i ha esdevingut un canal de promoció turística de la ciutat amb una gran projecció nacional i internacional. La consellera de Turisme, Inma Rodríguez, ha explicat que la indústria audiovisual i la promoció turística cada cop estan més unides i, a més de deixar un impacte econòmic també creen un impacte indirecte que és la visibilitat de la ciutat”. En aquest sentit, ha explicat que Tarragona Turisme fa un pas més per posicionar la Tarragona Film Office com un dels eixos cabdals de l’estratègia de promoció turística que permetrà diversificar i modernitzar l’oferta en una tendència creixent com és el turisme cinematogràfic.

A més, Tarragona ha estat un dels escenaris triats per la jove i reconeguda cineasta Carla Simón, guionista i directora del premiat llargmetratge Estiu 1993, pel·lícula guardonada als premis Goya i als festivals de Màlaga i Berlín i seleccionada per representar Espanya a l’última edició dels Oscars. El curtmetratge, rodat entre Tarragona i Tivissa, porta per nom provisional Proyecto VIH i és un encàrrec de la Coordinadora estatal de VIH i Sida, CESIDA, amb la intenció de conscienciar els joves sobre l'existència, detecció i possibles tractaments del VIH, el pròxim dia 1 de desembre, dia mundial de la Sida.

Juntament a les produccions audiovisuals, la Tarragona Film Office ha organitzat diversos Press Trips pensats per promocionar la ciutat entre periodistes de mitjans de referència i influencers amb un gran nombre de seguidors a les xarxes socials. La publicitat també és un dels principals àmbits que ha convertit Tarragona en plató de diversos espots que han rodat a diferents punts de la Part Alta, el Port de Tarragona i la platja dels Capellans.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar