loader
menu

CIUTAT

Les mocions aprovades per l'Ajuntament de TGN, paper mullat

El Circ Ciutat dilluns, 22 d'octubre de 2018

Més de 400 mocions aprovades, i tan sols se n'han executat 9. La xifra l'ha fet pública el grup municipal del Partit Demòcrata a l'Ajuntament de Tarragona, que ha denunciat novament la incapacitat per part del consistori de posar en marxa i d'aplicar de manera efectiva els acords que aprova el plenari. Com a exemple, n'enumeren algunes, com el desplegament de la policia de barri, el projecte Illa Corsini, els plants integrals al centre, al Serrallo i a la Part Baixa o la millora del Mercat de Bonavista.

Foto: circdetarragona.com

El portaveu del PdCAT, Dídac Nadal, ha lamentat que des de l’inici del mandat, al juliol de 2015, s’han presentat 394 mocions, de les quals s’han aprovat o convertit en Declaració Institucional 234. “D’aquestes 234 mocions aprovades, només se n'han fet realitat nou, i sis resten en procés de realitzar-se”, ha detallat Nadal, que ha manifestat que la situació actual “demostra una manca de sensibilitat inadmissible per part de l’equip de govern vers la ciutadania i un menyspreu cap als grups municipals, les entitats i les persones que han treballat en propostes de millora”.

Per això, en el plenari d’aquest dimecres, el PDeCAT defensarà una moció per a la creació d’un mecanisme de control i seguiment de les mocions aprovades al plenari municipal. “S’han de convertir en compromisos ferms, es tracta d’una qüestió de credibilitat institucional, de legitimitat política, de qualitat democràtica i de respecte cap a les persones i entitats que hi estan implicades”, insisteix Nadal.

Entre altres mesures que demanarà la moció del PdCAT, sol·licita incorporar al Portal de Transparència un apartat sobre les mocions aprovades on s’informi del seu estat d’execució, els terminis previstos i el pressupost necessari per fer-les efectives. També reclama que la Junta de Portaveus inclogui un punt de l’ordre del dia sobre l’estat d’execució de les mocions aprovades.

“La llista d’incompliments és cada vegada més llarga”, ha denunciat Nadal, que ha afegit que “sabem que les mocions són declaracions d’intencions, però també som conscients que la majoria dels acords aprovats fan referència a actuacions per millorar la ciutat”. “Moltes de les mocions són proposades per entitats tarragonines amb l’objectiu d’obtenir solucions a les seves problemàtiques”, ha destacat Nadal.

Pel que fa a les mocions que sí s'han posat en marxa, Nadal recorda que "tenen a veure amb adhesions de l’Ajuntament de Tarragona com ara l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Acollidores de Refugiats o al programa Ciutats Amigues de la Infància.


Documents

Llistat de mocions aprovades des de principi de mandat. Font: Grup Municipal del Partit Demòcrata


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar