loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La música de carrer, al Teatre Tarragona

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 23 d'octubre de 2018

De no permetre tocar al carrer, a més de 300 actuacions en tres mesos. Aquestes són les xifres que ha facilitat l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona en relació a la posada en marxa, al juliol, del programa "Tarragona Patrimoni, músics al carrer"; una iniciativa amb la qual es vol regular la música de carrer.

Foto: circdetarragona.com

Des que va arrencar el programa, trencant així una inèrcia sancionadora i coercitiva per part de la Guàrdia Urbana, s'han lliurat 20 acreditacions a músics i 6 a bandes. La diferència de criteri i la nova visió per part de l'Ajuntament envers aquesta pràctica cultural ha canviat de la nit al dia, fins a l'extrem de convidar als músics que han actuat pel carrer a fer-ho dins del vestíbul del Teatre Tarragona.

En concret, 10 dels músics que han participat en el programa actuaran el proper divendres 26 d'octubre en un acte obert a la ciutadania i, naturalment, gratuït. "Serà un reconeixement a la tasca professional de tots els músics que hi han participat", ha explicat la regidora de Cultura, Begoña Floría, qui ha destacat la bona "acollida" de la iniciativa: "Hem pogut gaudir de petites actuacions musicals de qualitat a punts emblemàtics de la ciutat, garantint tant la convivència com l’expressió artística”.

En aquest aspecte, des del consistori tarragoní s'ha anunciat la intenció de continuar amb el programa durant tot l'any "perquè la música en viu i de proximitat tingui presencia a la ciutat i que els nostres carrers siguin aparador dels músics emergents amb tot el seu potencial creatiu i també els professionals, els amateurs, els vinculats a centres de formació", ha celebrat Floría.

Per participar-hi cal formar part del registre de músics amb autorització per interpretar música al carrer i així poder fer una reserva per actuar en algun dels punts establerts que poden acollir interpretacions musicals. L’activitat dels músics que actuen al carrer es fa en els punts autoritzats i en els horaris i les condicions de participació que s’estableixen en aquest nou programa.

Dinou punts d’actuació repartits per tota la ciutat

Rambla Nova, coca central davant del Teatre Metropol.

Plaça del Fòrum.

Passeig de les Palmeres.

Plaça Corsini.

Plaça de les Cols.

Portal del Roser.

Pla de la Seu.

Plaça de la Font, prop de les escales de l’Ajuntament.

Plaça del Rei.

Carrer Comte de Rius, cantonada carrer August.

Plaça Verdaguer.

Plaça Imperial Tàrraco, davant estació d’autobusos.

Passeig d’Espanya, davant estació de RENFE.

Rambla Lluís Companys, prop de la plaça de la Generalitat

Rambla Campclar.

Plaça Constitució de Bonavista.

Plaça del Tarragonès, davant del Centre Cívic de Torreforta.

Plaça de la Sardana de Sant Pere i Sant Pau

Plaça de l’Església Sant Salvador.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar