loader
menu

CIUTAT

La URV amplia la seva programació de màsters i graus

El Circ Ciutat dimarts, 23 d'octubre de 2018

El Consell de Govern de la URV ha aprovat la nova programació de titulacions oficials de màster i grau per al curs vinent: dos dobles graus i set màsters. Ja estan en fase d’implantació per al curs 2019-20 el grau d’Enginyeria Biomèdica i Enginyeria de Sistemes i Serveis de Telecomunicacions, de 330 crèdits, que s’impartirà a l’ETSE i oferirà deu places, les mateixes que el grau d’Enginyeria Química i Tècniques de Bioprocessos Alimentaris, de 291 crèdits, que oferirà l’ETSEQ. Pel que fa als màsters, ja ha rebut la verificació favorable el de Recerca Avançada en Estudis Humanístics, que disposarà de 25 places i consta de 60 crèdits.

Foto: URV

La resta de màsters estan en fases diferents dels tràmits necessaris per poder-se oferir. Així, n’hi ha quatre d’interuniversitaris, que coordinen altres universitats de l’Estat: el Màster en Enginyeria Agronòmica, el Màster en Planificació, Governança i Lideratge Territorial, i el Màster en Condicionants Genètics, Nutricionals i Ambientals del Creixement i del Desevolupament. El Màster en Direcció d’Empreses i Administració d’Empreses també és interuniversitari i coordinat per la URV, i es tracta d’una doble titulació internacional que s’ofereix amb la Trade Cooperative University of Moldova. S’està tramitant també el Màster en Sistemes i Tecnologies de Conversió d’Energia, que oferirà l’ETSEQ.

A més d’aquests estudis oficials, s’han aprovat dos títols propis de postgrau que oferirà el Departament de Dret Públic de la Facultat de Ciències Jurídiques: el Diploma de Postgrau en Gestió, control i fiscalització jurídica i econòmica dels ens locals, que ha estat una sol·licitud de formació de la Diputació de Tarragona, amb qui s’ha establert un conveni de col·laboració, i el Diploma Postgrau en Dret urbanístic avançat, que ha estat una licitació de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques.

Pressupostos

La rectora, Maria José Figueras, ha donat compte en el Consell de Govern del pressupost del 2018 i el 2019 i l’estimació per al 2020. Ha advertit que “estem dins una caixa hermètica perquè el que es gasta d’un cantó no es pot gastar de l’altre”, ja que el pressupost, de 104 ME, està congelat fins al 2020. La major despesa és el capítol de personal: al voltant del 72% del total del pressupost del 2018.

Això, sumat a despeses de funcionament com ara l’IPC, la davallada d’ingressos per overheads (a causa de l’obtenció de menys projectes finançats) i les llicències informàtiques, resten pressupost per al 2020, de l’ordre d’un decrement del 2%. Figueras ha explicat que si bé l’increment de la matrícula i el cobrament de la subvenció de la Generalitat han permès incrementar els ingressos, aquestes entrades no es poden utilitzar per al capítol de personal. En aquest aspecte, una de les novetats és la modificació del règim jurídic de la plaça de gerent, que passarà a ser eventual de nou

En referència a la matrícula, els estudiants de nou accés aquest curs 2018-19 han incrementat fins al 8,41%, però a causa de la taxa d’abandonament al llarg dels estudis, el total d’estudiants de grau que hi ha a la Universitat aquest curs és només el 0,96%. Pel que fa als estudiants de màster, han accedit als estudis de màster un 9,75% més d’estudiants que el curs passat, la qual cosa fa que el total d’estudiants de màster d’aquest curs sigui el 9,10% superior al curs 2017-18.

En aquest mateix sentit, Figueras ha explicat la reunió que els rectors de les universitats catalanes van mantenir amb al consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón, que els va informar que els 100 milions d’euros que la Generalitat preveu transferir a les universitats poden servir per als increments salarials del personal previstos i per mantenir el poder adquisitiu de la Universitat.

El Consell de Govern ha aprovat la modificació de la normativa per al nomenament de doctors honoris causa, que permetrà que durant el novembre i desembre de 2018 es puguin presentar candidatures de persones per poder investir al segon semestre d’aquest mateix curs.

Els membres del consell han aprovat proposar al Consell Social la compra de l’immoble de l’avinguda Països Catalans de Tarragona on s’ubica l’I-Center. D’aquesta manera, es deixaria de pagar el lloguer pel locali passaria a ser propietat de la URV.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar