loader
menu

CIUTAT

El ple de TGN aprova per unanimitat una actuació d'urgència al barri del Port

El Circ Ciutat dimecres, 24 d'octubre de 2018

Els problemes que denuncien des de fa temps els veïns i veïnes del barri del Port de Tarragona, accentuats amb els darrers episodis de pluges, han estat presents en el plenari de l'Ajuntament. Com acostuma a passar quan una zona de la ciutat se sent maltractada i oblidada, els residents de la Part Baixa s'han fet sentir amb pancartes i crits que han servit per traslladar a l'equip de govern el seu malestar.

Una imatge de les pancartes dels veïns del barri del Port al ple de l'Ajuntament. Foto: @atejedera

I el plenari ha respost a les demandes ciutadanes, donant llum verd de manera unànime a una moció presentada pel grup d'Esquerra Republicana per la revitalització, no només de la Part Baixa, sinó també per la zona centre i per la cohesió de la ciutat.

El regidor d’ERC Xavier Puig ha destacat la dificultat de “l’arquitectura de la ciutat”, més basada “a fer cases, que en fer ciutat” i han proposat “treballar per omplir la ciutat de persones, activitats i vida”, tot recordant que la ciutat està envellida.

Tot i que l'equip de govern ha defensat que ja s’estan realitzant diverses mesures per pal·liar la situació actua a la Part Baixa, com la instal·lació d'un col·lector per evitar les inundacions o l’acord amb l’Incasòl per cedir dos solars per a la construcció d’habitatges de protecció oficial, la moció ha servit perquè els grups de l'oposició hagin retret al govern de Ballesteros la seva inacció en aquesta zona de la ciutat.

La tensió ha crescut després que el mateix alcalde ha retret als veïns del Port presents al plenari que hagin protestat, tot recordant que “s’havien complert totes les promeses que s’havien fet a l’antic president de l’Associació de Veïns". La reacció de l’actual presidenta de l'ens veïnal, Mari Carmen Puig, ha estat aixecar-se amb la resta de veïns que hi havia i marxar de la sala de plens. Abans, però, li ha recordat a Ballesteros que “ li deu 6 promeses”.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, s'ha mostrat incrèdul sobre les intencions de l'equip de govern: "Ja veurem si diu la veritat o no" i si s'inclou una partida per a la Part Baixa, tot retreient que fa 12 anys que manen i que els problemes a la Part Baixa ja fa temps que s'arrosseguen; el seu homòleg del PdeCAT, Dídac Nadal, ha denunciat: "Si jo fos veí de la Part Baixa, em sentiria ofès”.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar