loader
menu

El Consorci d'Aigües de TGN aprova un pressupost de 40ME per a 2019

El Circ dimecres, 24 d'octubre de 2018

L’Assemblea General del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha aprovat els pressupostos de 2019 per un import total de 40.360.233 euros.

Foto: Consorci d'Aigües de Tarragona

En el marc del compliment del Pla Estratègic 2018-2021 el Consorci d’Aigües de Tarragona invertirà, en els propers anys, més de 9 milions d’euros en obres destinades a augmentar la garantia en el subministrament i la seguretat de les instal·lacions. Entre aquestes obres, que començaran el 2019, cal destacar la construcció d’un dipòsit regulador a la zona del Coto del Rei (El Vendrell) i el soterrament de conduccions autoportants, entre d’altres actuacions.

Encara en l’àmbit de les inversions, aquest 2019 es preveuen actuacions destinades a millorar la qualitat de l’aigua subministrada, instal·lant una nova estació d’electrocloració per al ramal la Pobla de Mafumet- el Morell- Vilallonga, finalitzant així tot el conjunt de la millora de la cloració de la xarxa en alta amb un total de 7 instal·lacions, com també l’adquisició de nova instrumentació a LQAIGUA (Laboratori Qualitat de l’Aigua) i d’obres de millores electromecàniques i d’obra civil.

El CAT continua apostant per un model de gestió eficient. Des de l’entrada en servei de la planta d’ozó (procés de desinfecció de l’aigua en substitució del clor) s’ha consolidat un menor cost dels reactius. Respecte l’any 2016 en termes absoluts i relatius s’ha disminuït en prop d’un 20%, suposant un estalvi de més de 200.000 €/any.

Aquest factor, juntament amb la revisió del tipus de cànon de derivació per part del Consell de Ministres (23/02/2018), que ha suposat un estalvi de prop de 700.000€ anuals per a tots els consorciats, ha permès rebaixar la tarifa mitjana de consum en un 0,67%, situant-la en 0,5491 €/m3. No obstant això, cal recordar que les tarifes unitàries individuals varien en funció de cada consorciat.

Aquest preu de 0,5491 €/m3 de la tarifa mitjana d’aigua consumida s’estructura d’acord amb els percentatges de les tres partides següents que conformen el pressupost: el 43% correspon a les despeses d’explotació, el 36% és dels cànons (de naturalesa tributària, que el CAT es veu obligat a repercutir i actua com a recaptador per a les administracions corresponents), i el 21% representa la càrrega de les necessitats financeres.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar