loader
menu

CIUTAT

Els 25 acomiadats del Museu d'Història de TGN, decidits a acudir a la justícia

El Circ Ciutat dijous, 25 d'octubre de 2018

El grup de 25 treballadors acomiadats pel Museu d'Història de Tarragona (MHT) acudirà a la justícia. Així ho han manifestat en un comunicat conjunt després de la "decepció" que els va suposar la reunió mantinguda amb representants de l'Ajuntament de Tarragona, encapçalats per la regidora responsable de l'àrea de Recursos Humans, Ivana Martínez.

Foto: circdetarragona.com

Els ex empleats del MHT lamenten que en la trobada des del consistori tan sols se'ls digués que el comiat era legal. "L'Ajuntament només va defensar el nostre comiat i ens va comunicar que a partir de gener contractaran gent, però no a nosaltres. És més que evident que això no soluciona el conflicte", denuncien els treballadors, que lamenten que l'informe de comiat és "un text profundament contradictori en si mateix, ja que per una banda defensa que formalment el procediment del nostre comiat és legal, a la vegada afirma que les places que ocupàvem han de ser cobertes per nomenaments interins i no per nomenaments temporals".

Les persones acomiadades insisteixen que haurien considerat "altres vies" per recuperar els seus llocs de feina, però recorden que "sempre hem defensat la readmissió com a solució: nosaltres recuperem els nostres llocs de treball, que hem guanyat legalment en unes oposicions i que hem estat realitzant amb contractes temporals concatenats més o menys dissimuladament; i l'Ajuntament podria comptar amb 25 persones per tal de poder millorar el servei vers als visitants de la ciutat Patrimoni de la Humanitat". Critiquen que el consistori no hagi realitzat cap gest per arribar a una solució satisfactòria.

Per tot això, tenen decidit portar el seu comiat davant de la justícia. Primer administrativament,amb un recurs de reposició, en un nou oferiment a l'Ajuntament perquè canviï de parer i "solucioni el conflicte ell mateix". Però si no és el cas, els ex empleats seguiran amb la seva croada particular: "Si aquests recursos no prosperen, procedirem a presentar recursos contenciosos-administratius davant els tribunals de Justícia. Solució que no desitgem i que no és bona per cap de les parts: a nosaltres ens suposaria mesos d'espera sense poder treballar, i a l'ajuntament el podria comportar una despesa econòmica importantíssima, ja que hauria de pagar els sous de 25 persones durant aquests mesos."

La reacció del grup de persones acomiadades del MHT va arribar després que en el plenari d'ahir dimecres es va aprovar una moció presentada pel grup de Ciutadans que exigia una millora de les condicions dels treballadors i la creació d’una comissió que avaluï el servei del personal de vigilància i taquilles dels monuments que gestiona el Museu d'Història. Tot i que la moció va tirar endavant, els dos partits que formen govern (PSC i PP) es van abstenir i si va prosperar va ser gràcies als 14 vots procedents dels grups de l'oposició. El portaveu de C’s, Rubén Viñuales, va assegurar que els 25 acomiadats tenen tot el dret legal a seguir treballant.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar