loader
menu

CIUTAT

Alerta per la falta d'efectius a la Guàrdia Urbana

El Circ Ciutat dijous, 25 d'octubre de 2018

"Estem cansats de sentir anuncis i bones intencions per part de l'ajuntament, de creació de places, i després no es portant a terme les convocatòries anunciades". El sindicat majoritari a la Guàrdia Urbana, ASEMIT, s'ha afartat de declaracions i discursos dels responsables polítics de l'Ajuntament de Tarragona i ha alertat de la falta d'efectius i comandaments intermedis en el cos.

Foto: circdetarragona.com

Des del sindicat denuncien que és "un problema endèmic, que actualment es veu i es preveu que sigui més insostenible, quan entri en vigor el nou Decret de Jubilació Anticipada per a les Policies Locals". A més, lamenten que "actualment les places s'estan cobrint i de manera eventual amb agents en comissions de serveis, interins, fent un excés d'hores extraordinàries, així com nomenaments per decrets d'alcaldia, en el cas de comandament intermedis."

ASEMIT ho té clar, i considera que amb aquests nomenaments "no se soluciona el problema, sinó que són un pegat, ja que als agents no els dóna temps d'integrar-se en la plantilla, ni consolidar el seu lloc de treball, per mitjà de concurs oposició." A més, alerten que la majoria de les unitats a la Guàrdia Urbana s'estan cobrint amb un nombre d'agents insuficients per cobrir els serveis mínims, "afectant la conciliació de vida familiar, descans del treballador, provocant una sobrecàrrega de serveis."

La indignació del sindicat s'ha accentuat arran de l'anunci, ara fa tot just un parell de dies, de la posada en marxa de l'anomenada Policia de Barri. Per al sindicat, l'anunci a bombo i plateret de l'alcalde Ballesteros i del regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, es va fer "sense explicar que aquesta Unitat es crea minvant efectius d'altres Unitats del Cos".

ASEMIT i la resta de sindicats amb representació a la policia local tarragonina recorden que fa més d'un any que reclamen la creació de 25 places d'agents i la promoció interna dins del Cos de la Guàrdia Urbana. "Creiem que ha de fer-se ja i amb caràcter d'urgència abans de finalitzar l'any."


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar