loader
menu

CIUTAT

La conca hídrica del Francolí, concentrada en una maqueta

El Circ Ciutat dissabte, 27 d'octubre de 2018

La maqueta de la conca hídrica del Francolí ja és una realitat. Es tracta d'una creació del tarragoní Elies Torres, autor de la maqueta de Tàrraco, i és fruit d'una iniciativa conjunta entre la Fundació Mare Terra i Dow Tarragona, que és qui l'ha finançat. La maqueta té una grandària és de sis metres quadrats, representa tota la conca del riu i inclou els ecosistemes i pobles que l’acompanyen en el seu camí i està concebuda per facilitar l’explicació i el coneixement de l’entorn natural de Tarragona.

Avui s'ha presentat la maqueta de la conca híbrida del riu Francolí, construïda per Elies Torres, l'autor de la maqueta de Tàrraco. Hi estan representats 2.400 m2 i inclou els ecosistemes i pobles que acompanyen el riu en el seu camí. La maqueta ja està exposada a l'Escola de Natura Francolí.

En total s’han reproduït 2.400 quilòmetres quadrats de paisatge en una escala 1:20.000, i per la seva construcció s’ha fet servir fusta, suro, guix plàstic, poliestirè i un material especial per protegir-la de possibles desperfectes.

Foto: Mare Terra

Foto: Mare Terra

Foto: facebook Dídac Nadal

La conca del riu està marcada amb una línia gruixuda de color vermell perquè es pugui reconèixer a primera vista. També es poden observar totes les infraestructures del territori, el litoral des de Torredembarra fins a Miami Platja, indrets com la Catedral de Tarragona, el Monestir de Poblet, Port Aventura, el Port de Tarragona i els polígons químics, entre d'altres.

La inauguració ha tingut lloc avui dissabte; un any després de posar en marxa el projecte, i ha comptat amb la presència de més d’un centenar de persones, que han pogut veure la maqueta en el seu primer dia d’exposició a l’Escola de Natura Francolí.

També s'ha netejat la llera del Francolí

La inauguració de la maqueta s’ha fet coincidir amb una acció de neteja del Francolí organitzada per Dow i que ha tingut l’Escola de Natura com a base d’operacions. Al voltant de 150 voluntaris han pres part en aquest cleanup day on s'han recollit més de 400 kg de deixalles i que precisament ha començat amb una visita a la maqueta, de manera que els participants han pogut conèixer el terreny abans de trepitjar-lo.

"La maqueta marcarà un abans i un després en la divulgació sobre el Francolí. N’estem convençuts que serà una eina indispensable de la que es beneficiaran molts estudiants, que al cap i a la fi és el més important”, ha destacat Ángel Juárez, president de Mare Terra, qui ha afegit que “la maqueta ens serveix per reforçar l’Escola de Natura com a centre d’interpretació del Francolí".

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència del president de Mediterrània, Ángel Juárez; el president d’Espanya i Portugal de Dow Chemical Ibérica, Jon Bilbao; el director del Complex Industrial de Dow Tarragona, Jaume Sariol; la Tinent d’acalde de Tarragona, Begoña Floria, diversos batlles de municipis pels quals hi transcorre el Francolí, així com autoritats d’altres institucions.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar