loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

El Port de TGN tria president quatre mesos després de la renúncia d'Andreu

El Circ Més enllà de TGN dimecres, 31 d'octubre de 2018

Després de mesos d'especulacions i de travesses sobre qui substituïria Josep Andreu a la presidència de l'Autoritat Portuària de Tarragona, en les darreres hores per fi s'ha conegut qui el rellevarà: el fins ara alcalde de Riudoms i vicepresident de la Diputació de Tarragona, Josep Maria Cruset. Tot i que el relleu efectiu es durà a terme a finals de novembre, el canvi a la presidència del Port s'ha fet oficial avui, de mà del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, qui ha explicat que “el relleu s’ha fet de manera natural i en plena confiança.”

D'esquerra a dreta, el president sortint, Josep Andreu; el conseller Calvet i el president entrant del Port, Josep Maria Cruset. Foto: Gencat

"Ha liderat la gestió d’aquesta infraestructura en moments complicats, on calia triar molt bé on i com invertíem per revertir la situació”, ha destacat Calvet en referència al president sortint, a qui ha llençat floretes per una gestió "brillant" i que “ha consolidat els tràfics (el 65% dels quals prové del sector petroquímic) i ha fet un pas endavant en la diversificació de la capacitat del port. Una diversificació que ha incidit en el port i en l’economia de la ciutat i del Camp de Tarragona, gràcies al turisme”. L’any 2017 la instal·lació portuària va batre rècords amb l’arribada de 80.000 creueristes. Per Calvet, “han estat uns anys durant els quals, el Port ha consolidat la seva posició i, s’ha convertit en el primer port de l’Estat i del Mediterrani en el tràfic de productes agroalimentaris.”

La capacitat gestora d'Andreu

El titular de Territori i Sostenibilitat ha posat en valor la capacitat gestora de Josep Andreu. “Ha tingut eficàcia en el maneig dels números de la institució, en 8 anys ha aconseguit reduir substancialment l’endeutament i gràcies a això hem pogut definir, projectar i executar inversions que ens han fet créixer com a port. I hem pogut inaugurar el moll de la química, la terminal intermodal de la Boella i la terminal satèl·lit de Guadalajara, molt important, que ens projecta com a institució.”

Més enllà dels tràfics, el conseller ha reconegut la tasca feta per Andreu en la millora de les instal·lacions portuàries i de connexió del port amb la ciutat. Segons Calvet, la manca de connexió és “una assignatura pendent de la majoria d’infraestructures portuàries del nostre país però Andreu la va entomar de manera eficaç. Hem pogut inaugurar la passera, hem fet inversions als tinglados per posar-los al servei de la ciutat i, hem estat capaços de donar nous usos a l’escullera per a la pràctica esportiva i fins i tot a l’edifici de la Policia portuària.”

Pel que fa al futur president de la instal·lació portuària, el conseller ha destacat que Josep Mª Cruset té una trajectòria i un perfil òptims per assumir aquesta responsabilitat. “És enginyer químic i MBA i té un perfil institucional molt destacable. És alcalde de Riudoms, ha estat diputat i, ara vicepresident, de la Diputació de Tarragona. El conseller Rull, el meu equip i jo mateix creiem que la combinació d’aquestes virtuts el fan ser la persona idònia per al càrrec”.

Finalment, el conseller ha ressaltat que, “Cruset hereta projectes estratègics que mereixen tota la nostra atenció: la nova ZAL, els usos dels creuers, el contradic... i la visió de seguir connectant el port amb la ciutat a través de projectes com la rehabilitació de l’antic edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona o del Passeig Marítim”.

Cruset: “Treballaré amb la sostenibilitat com eix complementari"

Per la seva banda, el president entrant ha parlat de la feina d’Andreu com la “d’una història d’èxit.” Cruset ha avançat alguns dels objectius que es posa en la seva nova responsabilitat: “Treballaré amb la sostenibilitat com eix complementari. El progrés i l’activitat econòmica ha d’anar acompanyats del respecte cap al medi ambient.”

Per Cruset, “el port de Tarragona ha d’esdevenir un port de referència a la mediterrània occidental. Cal mirar cap a dins el port, executant els projectes ja planificats i planificant els que hauran de venir més endavant. Alguns són de llarga tramitació i cal ser conscients d’això. Però també cal mirar cap al nostre entorn geogràfic, polític i econòmic, reforçant els llaços del Port amb Tarragona”. I en aquesta línia, el nou president de la instal·lació portuària ha conclòs: “Posaré la meva experiència com a alcalde per relligar aquesta relació del port amb la ciutat, però també amb tots els municipis de l’entorn del port”.

Per la seva banda, Josep Andreu no ha volgut passar l’oportunitat per desitjar al nou president molta sort al capdavant de la instal·lació portuària i ha subratllat que l’experiència que aporta Josep Maria Cruset serà magnífica per al Port de Tarragona. També ha fet una menció explícita a la tasca feta per Josep Rull al capdavant de la conselleria i en la seva relació amb el Port de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar