loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN treu a concurs la rehabilitació de la seva antiga seu per 5,5 ME

El Circ Ciutat dilluns, 05 de novembre de 2018

Després de diversos intents fallits i de projectes que s'han quedat pel camí, l'Autoritat Portuària de Tarragona posa fil a l'agulla a la rehabilitació del seu antic edifici, tancat i abandonat des de 2010 des que es van traslladar les oficines al nou edifici, just al costat. El Port de Tarragona ha tret finalment a licitació les obres de rehabilitació, amb un pressupost de 5.544.003 € (sense IVA). Els treballs, que es preveu que tinguin una durada d'uns 18 mesos, comprenen una rehabilitació integral de l'edifici que, amb 4.828 m² construïts, es destinarà a ús administratiu i de serveis portuaris.

Fotos: Autoritat Portuària de Tarragona

Fotos: Autoritat Portuària de Tarragona

Un cop estudiades diferents opcions i possibles usos de l’edifici, des de l'Autoritat Portuària es va decidir optar per un model mixt d’ús administratiu i de serveis portuaris. D’aquesta manera, els serveis de Port Control, avui dia ubicats al moll de Catalunya, es traslladaran a la última planta de l’edifici i a la planta 5ena de l’edifici on també s’ubicaran els serveis administratius de Salvament Marítim, l’àrea de senyals marítims de l’APT i l’àrea administrativa de la Corporació de Pràctics. També hi haurà sales operatives per a Capitania Marítima i per a la Direcció d’Operacions Portuàries així com una sala de crisis.

Pel que fa a la resta de plantes (de la 1a a la 4a) es preveu acollir oficines per terceres empreses que estiguin interessades en aquesta ubicació i alhora està previst destinar dues plantes per a ús de la mateixa Autoritat Portuària.

A la planta baixa permetrà obrir l’edifici a la ciutadania amb serveis de caràcter públic com una sala d’actes i un centre d’interpretació del Port que donarà a conèixer a la societat la història i evolució de la nostra infraestructura portuària.

Rehabilitació integral

L’antic edifici requeria una rehabilitació integral per adequar-lo a les noves normatives constructives, d’eficiència energètica, habitabilitat, comunicacions i seguretat. Per asixò, des de 2013, el Port de Tarragona va començar a treballar per donar-li nous usos i recuperar l’antic edifici per integrar-lo al skyline de Tarragona. I avui, amb la licitació de les obres de rehabilitació, comença a fer-se realitat. Durant aquests anys s’ha treballat en el projecte executiu, aprovat definitivament aquest 2018 amb l’adjudicació pressupostària corresponent que permet tirar endavant la seva rehabilitació. Aquest projecte actualitza i modernitza l’antic edifici, però sempre salvaguardant la seva essència arquitectònica.

Aquest projecte es suma a les diferents actuacions que el Port està realitzant durant els darrers anys per a la millora de la façana marítima portuària. I, en aquesta línia, un cop finalitzi la rehabilitació de l’antic edifici i amb l’objectiu de donar continuïtat als espais com la passarel·la, el futur passeig marítim o el km 0, s’ha previst un projecte de reordenació de la zona on s’ubica l’antic edifici i l’edifici actual de les oficines de l’APT, amb tot un seguit de millores urbanístiques. En aquest projecte de reordenació també es preveu l’ampliació de les places d’aparcament de la zona dels tendals amb la incorporació de 90 noves places d’ús públic. Amb totes aquestes actuacions, des del Port de Tarragona es vol maximitzar l’ús i la relació directa de la ciutadania vers tota la nova façana marítima portuària de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar