loader
menu

CIUTAT

Un gran mural a la façana de l'Institut Pons d'Icart recordarà la Guerra del Francès

El Circ Ciutat dilluns, 05 de novembre de 2018

Nova iniciativa per reforçar el record de la Guerra del Francès i de com va marcar la història de la ciutat. En aquesta ocasió, es tracta d'un gran mural artístic que es pintarà l'artista Megan a la façana de l'Institut Pons d'Icart, i que forma part de les activitats del projecte “L’Educació per la Pau” que el centre organitza cada curs, i que s'emmarquen en els actes de la commemoració del 500è aniversari del naixement de Lluís Pons d'Icart.

Imatge virtual de com quedarà la façana de l'institut Pons d'Icart un cop es pinti el mural. Foto: Ajuntament de TGN

Per aquest motiu, a partir d’aquest mateix dilluns, 5 de novembre, i durant els propers deu dies laborables, el carrer Assalt romandrà tancat al trànsit de vehicles de 9 a 17 h, a excepció dels veïns amb pàrquing al carrer.

Mentre la façana de l'institut vagi canviant la seva fesomia, els diferents grups d’alumnes podran observar com avança l’obra i treballar-ho a classe des de diferents perspectives. A més, podran gaudir, a través de diferents actuacions pedagògiques i de manera transversal, de tot el procés artístic de creació del mural, des del començament de l’obra fins al producte final.

L’autor farà una xerrada adreçada als alumnes de l’ESO que cursen les optatives d’ Il·lustració, Còmic i Visual i Plàstica i de batxillerat que fan Cultura Audiovisual, Fonaments de l’Art II, Dibuix Artístic i Història de l’Art. L’objectiu és que coneguin de primera mà el treball de l’artista i establir un lligam en el qual se sentin partícips del projecte.

Megan és el nom artístic de Justo Heras, dissenyador nascut a Tarragona el 1984. Ha participat en altres intervencions artístiques a la ciutat, com la col·laboració amb Kunstainer a l’Estació Creactiva i en el projecte Murs que parlen de Joventut i el Teler de llum, també ha fet intervencions a Display i altres centres educatius de Tarragona com l’IES Martí i Franquès.

El projecte compta amb el suport de Repsol, el departament d’Ensenyament de la Generalitat i l’Ajuntament de Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar