loader
menu

CIUTAT

Els regidors no podran rebre regals ni donacions, tret dels 'de cortesia'

El Circ Ciutat dilluns, 12 de novembre de 2018

Ni regals, ni donacions. Només els "de cortesia". Això és el que estableix el Codi Ètic i de Bon Govern que ha aprovat recentment l'Ajuntament de Tarragona i que prohibeix, tant a representants polítics, alts càrrecs com a 'assimilats' acceptar qualsevol tipus d'obsequi o de regal, amb excepció dels que s'anomenen 'de cortesia', i que seran publicats al Portal de Transparència del web municipal.

Foto: circdetarragona.com

Així mateix, aquest codi estableix, com marca la llei, la creació del Comitè d'Ètica, els membres del qual no seran remunerats, i que vetllarà pel seu compliment i emetrà propostes i recomanacions. La publicació de les reunions, entrevistes i trobades dels representants municipals també figura entre els compromisos i, des del mes d’abril, ja es publiquen a la web municipal.

Amb aquesta nova normativa, des de l'Ajuntament de Tarragona “ens plantegem tres objectius fonamentals. Entre ells, establir els principis ètics que han de guiar l'actuació del personal municipal; definir els principis de Bon Govern per fomentar; i determinar les normes de conducta dels alts càrrecs i assimilats de casa nostra”, ha explicat el regidor responsable de l'àrea de Transparència, José Luis Martín.

El consistori tarragoní va donar llum verd a l'aprovació del Codi Ètic amb l’obligació d’aprovar un codi de conducta que es recull a la Llei de Transparència, en què s'especifica, entre altres, l'obligatorietat de "l'establiment d'uns principis ètics i unes regles de conducta coherents".

El Codi Ètic i de Bon Govern ha estat elaborat pels tècnics municipals de la conselleria de Transparència i Bon Govern de l’Ajuntament de Tarragona, sense cap despesa suplementària per a les arques municipals.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar