loader
menu

CIUTAT

El Tanatori de Tarragona es modernitza i millora l'atenció a les famílies

El Circ Ciutat dimarts, 13 de novembre de 2018

Coincidint amb els 25 anys des que es va posar en marxa, el tanatori de Tarragona s'actualitza i modernitza les seves instal·lacions, aposta per les noves tecnologies i a més també posa en marxa nous serveis per millorar l’atenció a les famílies.

Una imatge de la sala de cerimònies del Tanatori de Tarragona. Foto: Ajuntament de Tarragona

D'una banda, ofereix un Servei d’Atenció al Dol amb psicòlegs especialistes en la pèrdua, fruit d’un conveni entre l’empresa de Serveis Funeraris i la delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Aquest servei va dirigit a persones que han patit o pateixen la pèrdua d’una persona estimada i que hagin estat usuàries de l'Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT, SA) en els últims sis mesos. També s’ha signat un conveni amb l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (Imet) per impartir cursos a docents. Per una banda s’han inscrit 28 persones al curs “La mort visita l’aula” i 11 més al de “Com expliquem la mort als alumnes amb diversitat funcional o amb processos de malaltia”.

Cerimònies d’homenatge a la vida

Una altra de les novetats que ofereix el Tanatori de Tarragona és la possibilitat de celebrar rituals seculars personalitzats i adaptats als desitjos de la família del difunt. L’objectiu principal és que la família i amics se sentin acompanyats i identificats tant amb el text que realitzem com amb la música que s’interpreta perquè el comiat sigui un moment reconfortant o no tràgic. Es busca que sigui una cerimònia d’homenatge a la vida que se celebra a les mateixes instal·lacions del tanatori.

Quant a la vessant més tecnològica, també s'ha anunciat que el Tanatori tindrà una pàgina web més completa, accessible i que presta més serveis. Es tracta d’una plataforma àgil, visualment atractiva, propera i que fins i tot reconforta amb frases d’usuaris dels nostres serveis. Així mateix, es poden enviar a través de la web una flor o una corona, així com es poden adquirir joies dissenyades perquè es puguin posar part de les cendres dels difunts i així portar-les sempre com un record permanent. També es poden comprar llibres que ajuden a entendre la mort.

La modernització dels serveis funeraris també passa per la creació d'una nova imatge corporativa. Aquesta és la primera fase d’un pla de màrqueting que també passa per retocs a l’interior de les sales de vetlla per oferir un ambient més modern i confortable. Tot això coincidint amb els 25 anys de l’existència del Tanatori de Tarragona.

“L’objectiu final de tots aquests canvis és que la gent vegi i, sobretot, senti que el tanatori de Tarragona està proper i obert a tothom. Tenim al nostre ideari oferir serveis que millorin la qualitat de l’atenció rebuda pels ciutadans i més en un moment de la vida especialment dolorós”, explica el president d’Emserfumt, Mariano Herráiz. I afegeix: “Com que és una empresa de propietat majoritària municipal destaca en el nostre ideari el servei a la societat tarragonina i el retorn social dels beneficis”.

Per la seva part, la gerent del Tanatori, Clara Viñas, explica que “volem mantenir i incrementar el nostre lideratge a Tarragona, treballant amb responsabilitat i respecte per seguir comptant amb la confiança de les famílies de Tarragona, per acompanyar-les en el procés final de la vida dels seus éssers estimats”.

“El canvi d’orientació del Tanatori de Tarragona consisteix en la combinació d’innovació amb la personalització que es presta. I això es veu reflectit en la missió empresarial que no és altra que ajudar a les famílies a superar la crisi emocional que produeix la mort d’una persona estimada”, conclou el subdirector de Funespaña, José Vicente Aparicio.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar