loader
menu

CIUTAT

El Port de TGN tanca el 2018 amb un nou rècord de creueristes

El Circ Ciutat dimecres, 14 de novembre de 2018

El Port de Tarragona ha posat punt i final a la temporada de creuers amb prop de 100.000 creueristes; en concret 98.126, una xifra que supera les previsions inicials i que suposa un increment del 91% respecte a 2017. Pel que fa al nombre de creuers, fins al Port de Tarragona n'han arribat un total de 57; uns números que signifiquen un increment del 54% respecte a la temporada anterior.

Foto: Autoritat Portuària de Tarragona

Una altra xifra que posa de manifest l'èxit de la temporada és el que fa referència a l'impacte econòmic generat pels creueristes, i que, segons l'Autoritat Portuària, es quantifica en 7,3 milions d’euros arrei del territori, un 85,21% més respecte a l’impacte econòmic de la passada temporada.

Dels gairebé 100.000 creueristes que han arribat al Port de Tarragona, segons el tipus d’operativa, el 78% han estat de trànsit mentre que el 22% són passatgers d’embarcament i desembarcament.

9 de cada 10 turistes han visitat el territori

El 93% dels creueristes han optat per visitar el territori, del qual en fan una valoració de 8,2 sobre 10, segons els estudis realitzats pel Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de la URV. A la pregunta de si recomanarien o no el nostre destí, el 91,3% sí que recomanaria el nostre territori complint així les expectatives de destinació.

El perfil del creuerista que fa parada a Tarragona és familiar, amb una edat compresa entre els 45 i els 64 anys. Per nacionalitats, han augmentat de manera destacada les nacionalitats italiana i espanyola gràcies a l’aposta de Costa Cruceros pel Port de Tarragona amb uns increments del 67,09% i 68,65% respectivament, així com els passatgers del Regne Unit per les escales de la naviliera Marella Cruises, i que s’ha traduït amb un creixement del 177,96%.

Analitzant la despesa realitzada per part dels visitants, es recull que un 96,4% dels passatgers realitzen despesa al territori. Per ordre de rellevància, les despeses se centren en transport, bars i cafeteries, compres, restaurants i equipaments culturals.

Per últim, estudiant la mobilitat dels creueristes a Tarragona els llocs més visitats són l’Amfiteatre, la Rambla Nova, la Rambla Vella, la Catedral i Part Alta, la plaça de la Font, el Circ, el Balcó, el Mercat, el Serrallo o el viatge en trenet turístic, entre molts d’altres.

Previsions temporada 2019

El Port de Tarragona preveu continuar creixent com a destinació de creuers i les previsions per a l’any 2019 situen les xifres en 65 creuers (un 14% més respecte al 2018) i amb 110.000 creueristes, una xifra que implicaria un augment del 12%.

Per a la temporada vinent, continua l’aposta actual de Costa Cruceros per Tarragona i que portarà un nou creuer amb més capacitat: Costa Fortuna (per a 3.470 passatgers) i que s’afegiria al Costa Neoriviera que continuarà arribant al Port de Tarragona (per a 1.730 passatgers).


Documents

Font: Autoritat Portuària


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar