loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'equip de govern es desmarca de l'oposició i torna a defensar el comiat massiu dels treballadors del Museu d'Història

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 16 de novembre de 2018

Segona moció presentada al plenari de Tarragona en defensa dels 25 treballadors acomiadats de manera fulminant pel Museu d'Història de Tarragona i segon cop que l'equip de govern li gira l'esquena.

Foto: circdetarragona.com

Si en el plenari del passat mes d'octubre, la moció que tant PSC i PP no van voler aprovar (es van abstenir) portava el segell de Ciutadans, i tenia com a objectiu la millora de les condicions de treballadors i la creació d'una comissió que avalui el servei del personal de vigilància i taquilles; en el ple d'avui tampoc han donat el seu suport a la moció defensada per la CUP. En aquest cas, la moció dels cupaires, que s'ha aprovat amb els vots favorables de la resta de formacions (13), demanava la readmissió immediata dels funcionaris interins i alhora, instava l'Ajuntament a que apliqui totes les condicions bàsiques entre els seus treballadors perquè no es trobin en condicions de precarietat laboral.

En nom dels impulsors de la moció, la portaveu cupaire, Laia Estrada, considera que el comiat massiu dels 25 treballadors del MHT "no és un cas anecdòtic" i que les places que ocupaven aquestes persones són "places estructurals i no temporals". Per aquest motiu, ha demanat als serveis jurídics que admetin els recursos de reposició dels extreballadors del MHT i que s'incorporin a la feina.

En nom de l'equip de govern, la regidora Ivana Martínez, responsable de l'àrea de Recursos Humans, ha carregat contra la moció de la CUP, tot qualificant-la com "un intent populista d'emportar-se aplaudiments". Quant al comiat massiu dels treballadors, Martínez ha defensat que l'informe del secretari de l'Ajuntament constata que els acomiadaments van ser "legals i dins la normativa vigent" i que, per tant, no hi poden fer res.

El grup de treballadors del MHT continua la seva croada particular amb l'objectiu de la readmissió, i aquesta mateixa setmana van portar el seu cas al Síndic de Greuges.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar