loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'autor de les figures del carilló del Mercat difon l'esperit de Gaudí a la Xina

El Circ Cultura i patrimoni divendres, 16 de novembre de 2018

L'artista Joan Serramià, conegut per la seva versatilitat en diverses disciplines del disseny com són l'escultura o la joieria, i que darrerament ha realitzat projectes com les figures del Carilló del Mercat de Tarragona i la creació del Cavall dels Nebot del seguici de Riudoms, ha estat un dels principals participants a la “5th Chengdu Creativity and Desing Week”, que ha tingut lloc del 9 al 12 de novembre en aquesta ciutat de la Xina, que és la quarta més gran del país amb 20 milions d' habitants.

Imatges del joier tarragoní Joan Serramià a la ciutat xinesa de Chengdu, de 20 milions d'habitants. Fotos: cedides

Imatges del joier tarragoní Joan Serramià a la ciutat xinesa de Chengdu, de 20 milions d'habitants. Fotos: cedides

Convidat pel govern de la ciutat i organitzadors de la fira, Serramià ha participat en dues vessants: per una banda presentant l'exposició d'una petita mostra de 24 peces, joies creades per ell i inspirades en motius gaudinians. D'altra amb una conferència oferida a la Bamboo Craft Village, de la mateixa ciutat, sobre les formes orgàniques del llenguatge creatiu d' Antoni Gaudí. “A Xina hi ha una gran fascinació per l'obra de Gaudí, el nostre arquitecte-artista més internacional; i volen enmirallar-se en part de la seva obra per poder materialitzar la seva essència en formes tangibles al seu país”, comentava Serramià. Aprofitant l'avinentesa de la conferència, i “davant de l'entusiasme que manifesten per l' obra de Gaudí i les seves formes”, va voler posar en valor i donar a coneixer la figura de l' artista Tarragoní Josep Ma. Jujol, col-lavorador principal de Gaudí. Per això va presentar un video preparat per l’Arxiu Jujol, on es va visualitzar la seva obra y projectes. Segons Serramià, “a Chengdu van quedar fascinats en veure les múltiples possiblitats del modernisme del moment i com aquesta corrent artística ha perdurat encara amb força al llarg dels anys”.

Mostra d' aquesta vigencia de l'obra de Gaudí, fins i tot en països tant llunyans com ara la Xina, és que justament a Chengdu s'está planificant una expansió de la ciutat a gran escala, i els impulsors d'aquesta transformació volen que una part d'aquest desenvolupament urbanístic estigui integrada de forma natural segons les ideies de l'arquitecte modernista català. Amb aquesta perspectiva, Joan Serramià va signar un conveni de col·laboració amb representatns de l'organització de la fira i del propi govern de la ciutat, per poder aportar, en un futur, els seus coneixements sobre l'obra de Gaudí i les línies d'interpretació i aplicació del seu llenguatge artístic.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar