loader
menu

CIUTAT

El 'club dels xiflats' celebra els seus 140 anys d'història

El Circ Ciutat dilluns, 19 de novembre de 2018

El Reial Club Nàutic de Tarragona celebra enguany els seus 140 anys d'història; uns números que el converteixen en el primer club de rem que es va crear a l'estat espanyol, l'any 1878; i a més, el club de rem més antic de Catalunya. Per tal de festejar l'efèmeride, més d'un centenar de persones es van reunir el passat dissabte 17 de novembre al Restaurant del Nàutic on va tenir lloc el sopar de gala i en el qual també es van entregar guardons, premis i diversos reconeixements.

Foto: RCNT

Durant el sopar es va destacar la trajectòria del club tarragoní des que l'any 1878, un grup de joves van fer que el rem es convertís en un esport lúdic, més enllà de l'ofici de la pesca habitual, motiu pel qual van anomenar-los "el club dels xiflats".

La nit també va comptar amb moments emotius i d'homenatge amb l'entrega de diversos reconeixements com els que van rebre Elena Sáez, Ximena Terra, Alicia de las Cuevas i August Vallvé de la secció de Vela, Josep Franquet en la de Rem i les entitats col·laboradores Coca Cola i l'Autoritat Portuària de Tarragona gràcies a les que s'han pogut celebrar tants esdeveniments. Finalment el club va entregar un molt aplaudit reconeixement a la tasca administrativa de la sra. Roser Solé per gairebé 50 anys d'entrega i treball envers el Club, i es van sortejar vuit quadres amb la foto antiga i actual de la seu, entre els assistents.

Aprofitant els 140 anys d'història, l'entitat ha organitzat una exposició fotogràfica que es podrà veure durant la darrera quinzena de l'any al vestíbul. A la biblioteca del RCNT també s'exposarà una mostra del fons documental històric.

El sopar també va voler tenir un caire solidari amb recollida de fons amb que el Club Nàutic farà una donació a l’AFANOC, l’associació de nens amb càncer.

A més del centenar de socis que s'hi van donar cita, i diversos expresidents del club, també van formar part del sopar diverses autoritats com la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando en representació de l'alcalde Ballesteros, el fins ara president del Port, Josep Andreu o el Delegat Territorial d’Esports a Tarragona, Joan Plana.

Homenatges i reconeixements

Elena Sáez: Vela lleugera, Campiona d’Espanya 1996, Sotscampiona d’Espanya 1997, Quarta Campiona del Món 1997.

Alicia de las Cuevas: Vela lleugera, Campiona d’Espanya 2005, Sotscampiona del Món 2004, Sotscampiona del Món 2005.

Ximena Terra: Vela lleugera, Campiona d’Espanya 2005, Sotscampiona del Món 2004, Sotscampiona del Món 2005, Campiona d’Espanya 2006.

August Vallvé: Vela Creuers, de 1980 a 1990 Campió en diverses ocasions de la Copa del Rei, del Trofeu Compte de Godó i del Campionat d’Espanya.

Josep Franquet: Rem, 1990, 1991, Campió d’Espanya.

Coca Cola: Reconeixement Social, durant els darrers 59 anys col·laborador del RCNT.

Autoritat Portuària de Tarragona (A.P.T.): Reconeixement Social i Econòmic, col·laborador del RCNT en els darrers 25 anys.

Roser Solé: Responsable d’Administració del RCNT en els darrers 48 anys.

Reial Club Nàutic: placa commemorativa pels seus 140 anys per part del Secretariat General de l’Esport i de la Federació Espanyola de Rem.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar