loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La maqueta de la Tàrraco romana torna a lluir

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 20 de novembre de 2018

La maqueta de la Tàrraco romana s’ha reobert aquest matí a les visites, després de ser sotmesa a una neteja integral. L’autor, Elies Torres, ha estat l’encarregat de recuperar els colors originals i restaurar les peces i detalls més petits d’aquesta maqueta de 18 metres quadrats de superfície, un dels espais més visitats de Tarragona i punt de partida de la majoria de les rutes turístiques. Es tracta de la primera neteja integral i en profunditat d'aquesta reconstrucció del segle II d.c., des que es va estrenar l’any 2005.

Foto: circdetarragona.com

Les tasques de neteja han durat un mes i mig i s’han desmuntat les 24 peces que la conformen i s’han restaurat completament. Torres ha explicat que és una de les maquetes més grans del món i que està feta en parts per poder modificar-la i incorporar noves descobertes arqueològiques, com es va fer fa uns anys amb la incorporació del Temple d’August.

A més de la maqueta, que continuarà ubicada a l'Antiga Audiència, també s’ha renovat la senyalística i l’autor ha explicat que, pròximament, s’editarà un llibre que detallarà el procés de construcció i les principals característiques.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar