loader
menu

CIUTAT

TGN diu NO a la violència masclista

El Circ Ciutat diumenge, 25 de novembre de 2018

Els carrers de Tarragona han tornat a ser escenari d'una gran mobilització de rebuig a la violència masclista amb la participació de prop d'un miler de persones.

Una imatge de la concentració de Tarragona. Foto: @Vita_MM

Ha estat un acte reivindicatiu i festiu. A més de mostrar pancartes amb consignes com "Ni sumises, ni passives, dones combatives" o "Denúncia arxivada, dona assasinada", les persones assistents han fet la marxa al ritme de la batucada Tympanum. A l'altura de l'estàtua dels Despullats, la marxa s'ha aturat i membres del col·lectiu Fridas han recreat un espai ple de simbolisme, per homenatjar a les víctimes, per reivindicar les seves morts i sobretot per evidenciar aquesta xacra social. Han dipositat cartells amb el recull de tots el noms de les víctimes, han posat un gran cartell on es llegia "El comptador de la vergonaya: 89", i tres làpides en què es podia llegir: "No són mortes. Són assassinades. ?1 - 2018", "Ens volem lliures" i "Ens volem vives".

A continuació, la marxa ha continuat fins al Palau de Justícia, on el col·lectiu Fridas i altres col.lectius, com Les Violetes Feministes de l'Hospitalet de l'Infant, han llegit els seus manifestos. En tot moment s'han destacat la xifra de dones assassinades durant l'any 2017: segons les fonts oficials van ser 49 dones i 4 menors. Aquestes estadístiques, però, compten només els casos de dones assassinades per les seves parelles o ex-parelles; no totes les que han mort a mans d'homes només pel fet de ser dones. S'estima que els casos reals de feminicidis durant el 2017 van ser 99, és a dir, més del doble. Aquest any en curs, ja es calculen 89 casos de feminicidis. Només aquest setembre passat se'n van registrar 15. Aquí podeu consultar el llistat de feminicidis en el que portem d'any. Considerem que és un problema massa greu perquè els governs no ho vegin com una prioritat.

La manifestació d'aquest diumenge a Tarragona ha estat convocada pel col·lectiu feminista, obert i inclusiu, Fridas i ha comptat amb el suport de les entitats i col·lectius següents: Les Violetes (Hospitalet de l'Infant), Batucada Tympanum, Lliures i Combatives, sindicat STR, Coordinadora feminista de Vila-seca, H20, Col·lectiu LGTB Camp de Tarragona, Assegora't TGN, Plataforma Tarragona Antiespecista, associació cultural Bandera Negra, associació cultural Acrítica, Catalunya en Comú TGN - Podem TGN, Dones ERC Tarragona.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar