loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

L'Ajuntament revisa a fons l'estructura de l'Amfiteatre

El Circ Cultura i patrimoni dimarts, 27 de novembre de 2018

Després del rebombori que va provocar l'aparició d'unes esquerdes a l'Amfiteatre romà, en concret, a la part del mur posterior de la grada afegida a finals dels anys setanta, i que fins i tot van fer que es tanqués l'accés a l'arena durant uns dies al febrer, l'àrea de Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona ha iniciat aquesta setmana les cates i sondejos arqueològics al monument.

Foto: circdetarragona.com

Les intervencions formen part de diverses proves i assajos programats per a l’obtenció d’una diagnosi per a l’estudi integral de l’estat estructural del monument i que permetrà establir les bases dels futurs projectes d’intervenció que s’hagin de realitzar.

Des del consistori tarragoní s'assegura que es farà una anàlisi completa per tal de comptar amb una diagnosi acurada i recorden que els problemes en el monument s’han detectat en la part reconstruïda durant els anys 70. L’arqueòloga municipal, Pilar Bravo, ha explicat que també es duran a terme diferents proves complementàries aplicant metodologies diverses com el georradar i la tomografia elèctrica. Paral·lelament s’ha procedit a la instal·lació de fisuròmetres i vibròmetres que permetran obtenir lectures periòdiques de possibles moviments o desviacions.

Les diferents proves de camp s’enllestiran entre els mesos de novembre i desembre i després es procedirà a l’anàlisi del conjunt de dades recollides per elaborar l’estudi-diagnosis estructural. Aquest document establirà les bases de futurs projectes d’intervenció arquitectònica amb la finalitat de corregir les patologies detectades en aquesta fase d’estudi en la zona reconstruïda fa 50 anys.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar