loader
menu

MéS ENLLà DE TGN

El Consorci d'Aigües de TGN comença la renovació de la flota amb vehicles elèctrics

El Circ Més enllà de TGN dilluns, 03 de desembre de 2018

En el marc d’accions sobre el medi ambient i la sostenibilitat el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ha començat la renovació de la flota prevista en el Pla Estratègic 2018-2021 de l’entitat. Enguany s’han incorporat 6 nous vehicles 100% elèctrics, dos turismes i quatre furgonetes, amb un cost anual de 51.500 euros a través de la modalitat rènting. La resta de la flota, fins arribar a la seva totalitat, 36 unitats, s’aniran renovant fins l’any 2021 que és quan es preveu que tota la flota de vehicles sigui amb motor elèctric 100%, tret d’alguns que per les seves prestacions hagin de ser amb motor híbrid.

Foto: Consorci d'Aigües de Tarragona

En aquest sentit, el CAT ha instal·lat carregadors a les instal·lacions centrals, a l’Estació de Tractament de l’Aigua Potable i també al punt de captació, a Campredó, amb un total d’11 unitats.. El desplegament d’aquests carregadors està basat en un estudi que permeti cobrir els desplaçaments habituals per tota l’àrea d’influència del CAT. I contempla a mig termini la incorporació de nous carregadors a l’Estació de Bombament del Vendrell, Calafell i Valls.

Tant a l’ETAP com a les instal·lacions centrals, es disposa d’un carregador ràpid que permet recuperar l’autonomia dels vehicles en menys de 30 minuts. La instal·lació d’aquesta primera fase de carregadors ha estat parcialment finançada amb el Plan MOVALT Infraestructura, una ajuda que ha estat finançada pel Ministeri d’Energia, Turisme i Agenda Digital.

Els carregadors també podran ser utilitzats per les persones que vinguin a visitar el CAT i pel personal del Consorci que disposi de vehicle elèctric propi. D’aquesta manera el Consorci també vol contribuir a la cultura del canvi cap a una societat més sostenible entre els seus treballadors.

D’altra banda, encara en el marc d’accions sobre el medi ambient i la sostenibilitat, el CAT disposa de tres plantes fotovoltaiques en règim de lloguer als dipòsits de les instal·lacions de Constantí, Perafort i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. La producció d’energia en aquestes instal·lacions des de l’any 2013, quan van entrar en funcionament, fins a finals de novembre de 2018, és de 7.103.192 kWh amb un estalvi d’emissions de CO2 de 2.784 tones.

El CAT té previst incrementar la producció d’energia a través de les plantes fotovoltaiques, instal·lant plaques als nous dipòsits que es construiran entre els anys 2020 i 2021, ubicats al Vendrell, Cunit i Vila-seca.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar