loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

La supressió del pagament en metàl·lic als recintes del Museu d'Història aixeca polseguera

El Circ Cultura i patrimoni dilluns, 03 de desembre de 2018

Nova polèmica en torn al Museu d'Història de Tarragona (MHT). Després de la polseguera aixecada pel comiat de 25 funcionaris interins, les crítiques se centren ara en l'eliminació del pagament en metàl·lic als recintes i museus que gestiona el MHT, que es va fer efectiva el passat 1 de desembre passat, i que, amb independència de la quantitat a abonar, estableix com a únic mètode de pagament la targeta de crèdit.

Foto: circdetarragona.com

La notícia ja va provocar moltes crítiques, principalment per si la mesura vulnera o no els drets dels consumidors. I les reaccions polítiques no s'han fet esperar. Primer ho va fer el grup municipal de Ciutadans, que va assegurar que la mesura demostra "la falta de visió estratègica del govern de Ballesteros".

El líder de C's al consistori, Rubén Viñuales, va defensar que es donin totes les facilitats als visitants i turistes, però que "una cosa és introduir el pagament a través de targeta de crèdit com a manera complementària i l'altra és limitar-ho com a única opció". Per això, la formació unionista reclamarà al govern municipal que torni a implementar el pagament en metàl·lic.

Qui també ha criticat la mesura del MHT ha estat el grup d'Esquerra. "No acceptar pagaments en efectiu als recintes del Museu d’Història vulnera els drets dels consumidors, i així ho indica l’Agència Catalana del Consum’, ha assegurat el líder republicà al consistori, Pau Ricomà.

Des del grup republicà es mostren sorpresos per una decisió que es va fer pública a la web de l’ajuntament la passada setmana i que era desconeguda pels grups de l’oposició. "Divendres vam entrar a registre una sol·licitud d’informació adreçada a l’alcalde per conèixer quins motius l’han portat a adoptar aquesta mesura", relata Ricomà.

El portaveu dels republicans explica que "veiem amb preocupació com es produeix un nou capítol incomprensible en l’àmbit de la gestió del patrimoni històric a Tarragona, que se suma a altres fets com el recent acomiadament dels treballadors del museu".

La CUP tamé s'ha apuntat a la crítica per la mesura adoptada pels responsables del MHT, qualificant-la de "ridícula", ja que, segons el seu parer, tan sols ho han fet perquè això "permetrà a l’Ajuntament estalviar-se un complement específic que correspondria cobrar als treballadors i treballadores".


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar