loader
menu

CULTURA I PATRIMONI

Més de 700 escolars de TGN participen en tallers sobre castellers

El Circ Cultura i patrimoni dimecres, 05 de desembre de 2018

Repsol ha patrocinat els tallers escolars organitzats en el marc de l’exposició “Els castells a la ciutat de Tarragona”, per tal de donar-la a conèixer d’una manera lúdica i vivencial. Més de 700 alumnes de 26 grups de cicle mitjà i cicle superior d’Educació Primària, han participat en aquests tallers des que es van posar en marxa el passat 13 de novembre, al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona.

Fotos: Repsol

Fotos: Repsol

Les activitats han estat dissenyades pel Camp d’aprenentatge de Tarragona, un servei del Departament d’Ensenyament que dissenya activitats didàctiques per estimular el coneixement de la ciutat, en col·laboració amb la CCCC. Aquesta proposta didàctica, que finalitza avui, s’ha centrat en un joc de pistes que condueix els alumnes per l’exposició, amb l’objectiu de fer-los descobrir el món casteller i les colles castelleres de la ciutat. El treball en equip, l’autonomia i la integració de l’alumnat en el desenvolupament de l’activitat, han estat essencials per al bon funcionament de l’activitat.

Per al desenvolupament dels tallers, cada grup d’alumnes s’ha dividit en subgrups, a cadascun dels quals se’ls ha entregat un dispositiu mòbil per seguir l’activitat a través de l’aplicació Deck-toys. Tot seguit, als alumnes, se’ls ha presentat la Renatta, una nena immigrant que necessita que cada grup d’estudiants reculli informació sobre una de les colles castelleres de Tarragona. A partir d’aquí, els joves han hagut de seguir unes pistes que els han permès descobrir la part històrica de l’exposició, la part d’aspectes tècnics dels castells, així com aprofundir en el coneixement d’una de les quatre colles castelleres de Tarragona. Els tallers conclouen amb la coronació d’un castell fent l’aleta i a més, els alumnes aprenen a posar-se una faixa castellera. També, com a record de l’activitat, s’ha obsequiat a cada escola amb dos exemplars del conte il·lustrat sobre els castells L’Esperidió, gentilesa de l’Associació d’Amics de la Colla Jove de Tarragona i de l’editorial Insitu Comunicació.

Repsol és una companyia compromesa amb el seu entorn, i vol apropar el Complex Industrial a la societat i implicar-lo en el seu dia a dia. Aquesta col·laboració entronca amb les actuacions de Repsol en l’àmbit de la cultura tradicional i popular, i especialment en el suport al món casteller. Mostra d’aquest interès són el patrocini del concurs de Castells de Tarragona, el conveni amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya o el suport a les colles de la ciutat.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar