loader
menu

CIUTAT

L'Ajuntament regula l'ús dels patinets elèctrics

El Circ Ciutat dilluns, 10 de desembre de 2018

L'Ajuntament regula l'ús dels patinets elèctrics per la ciutat. A partir d'ara, ja no podran circular a màxima velocitat per les voreres i hauran de fer-ho per la calçada. Aquesta setmana es publicarà a la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Tarragona un decret signat pel conseller de Mobilitat, Josep Acero, que clarifica alguns aspectes de l'aplicació de la normativa municipal vigent sobre els anomenats vehicles de mobilitat personal (VMP).

Foto: Bici-Vici

La ràpida proliferació i la tendència creixent d'aquests nous mitjans de transport, unit a la mancanca d'una regulació legal específica, pot originar que es produeixin certes incidències i disfuncions en la mobilitat urbana.

Per intentar aclarir l'aplicació de la normativa municipal vigent, la Conselleria de Mobilitat ha resolt fer pública l'actual interpretació de l'ordenança general de convivència i ús dels espais públics de Tarragona.

D'aquesta manera, als vehicles de mobilitat personal que disposin de motor se'ls aplicarà l'article 62 de l'esmentada ordenança, equiparant-los a les bicicletes, de manera que hauran de circular preferentment per les zones reservades o per la calçada. Els patinets elèctrics (com ja era el cas fins ara de les bicicletes i dels monopatins) només podran circular per les àrees reservades als vianants, tot respectant la prioritat de pas d’aquests i adequant la seva velocitat a la del pas d’una persona.

El conseller Josep Acero ha explicat: "És evident que els patinets elèctrics s'han consolidat com una opció bastant utilitzada i i la seva circulació per les voreres podria acabar sent problemàtica. Per millorar la seguretat dels vianants i també dels conductors dels patinets s'ha considerat oportú fer aquest aclariment". Acero ha afegit: "La interpretació de la normativa que ara fem des de Tarragona va en la línia de la nova normativa que està preparant la Direcció General de Trànsit, qui ja ha anunciat que al 2019 prohibir als VMP circular per la vorera i establirà una velocitat màxima de 25 quilòmetres per hora".


Documents

Decret patinets elèctrics Ajuntament de Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar