loader
menu

CIUTAT

TGN presenta uns pressupostos 'pensats' per a recuperar la capacitat inversora

El Circ Ciutat dilluns, 10 de desembre de 2018

“És l’any de les inversions”, així resumeix el conseller d’Hisenda, Pau Pérez, el pressupost previst per 2019, durant el qual, segons l’Ajuntament de Tarragona, es recuperarà la capacitat inversora. El pressupost serà de 157 milions d’euros; una xifra que representa un increment de l’1,9 per cent de la despesa ordinària, i que es dedicarà pràcticament en la seva totalitat a dotar de més recursos les àrees de serveis socials, ocupació, espais públics, educació, cultura i patrimoni, habitatge social, esports, turisme i el Pla de Biblioteques.

El regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Tarragona, Pau Pérez, durant la presentació dels comptes municipals per a l'any vinent. Foto: Mauri

Des del consistori s'ha apuntat que els comptes per a l'any vinent estan pensats "en la recuperació de la capacitat inversora i no està condicionada a la venda de patrimoni, excepte en la reforma de l’edifici municipal i un solar que es vol cedir al Servei Municipal de l’Habitatge per destinar-lo a la construcció d’habitatge social de lloguer".

En opinió del responsable de les arques municipals, “hem pogut recuperar l’impuls inversor que es traduirà en un pla d’inversions a 4 anys (2019-2022) en 52 milions d’euros destinats a: Pla de Via Pública al centre de la ciutat i els barris, millora de les infraestructures de ciutat i polígons, al condicionament d’aules escolars, a l’adquisició d’habitatge social, a la millora de les instal·lacions esportives, a les colles castelleres i actuacions en el clavegueram”.

Principals inversions a 4 anys

Impuls a l’Habitatge social (4,4 milions d’euros)

Increment de l’aportació a l’IMSS (10,78 milions d’euros)

Increment a l’aportació del Patronat Municipal de Turisme (1,33 milions d’euros)

Inversió en les instal·lacions d’esports (1,3 milions d’euros)

Millores en infraestructures de ciutat i polígons industrials (4 milions d’euros)

Actuacions hidràuliques i clavegueram (1 milió d’euros)

Millores als espais públics (9,2 milions d’euros)

Increments de vehicles sostenibles (0,7 milions d’euros)

Pressupostos participatius (1 milió d’euros)

Condicionament aules escolars (2,3 milions d’euros)

Increment en l’inversió en Ensenyament (9,37 milions d’euros)

Millores als locals cedits a les colles castelleres (1 milió d’euros)

Patrimoni Històric (2 milions d’euros)

Banc d’Espanya (2,5 milions d’euros)

Pla de Biblioteques (0,23 milions d’euros)

Espais Públics (9,2 milions d’euros)

Promoció de l’ocupació (1,15 milions d’euros)

La inversió més gran en autobusos municipals

Un dels capítols més destacats és la inversió en nous autobusos municipals. En concret, s’han adquirit 3 autobusos articulats que estaran en funcionament el mes de febrer. El 2019 la inversió serà de 2 milions d’euros per comprar 8 vehicles més. “Durant els pròxims anys invertirem 1,5 milions d’anuals en més autobusos. Per tant, en el període 2019-2022 la inversió serà de 6,5 milions”.

Increment del Fons Social

Per 2019 també està previst un increment en el Fons Social Extraordinari destinat a bonificar el rebut de l’aigua a persones en situació de precarietat econòmica. En concret s’incrementa la partida fins als 105.000 euros a bonificar el rebut de l’aigua a les persones amb precarietat econòmica.

A més a més, en els comptes municipals de 2019 es manté la Tarifa Social, creada l’any passat, i que és una mesura més per ajudar a les famílies en situació de vulnerabilitat i que consisteix a aplicar un preu més baix en els rebuts de l’aigua i el clavegueram.

Primeres crítiques des de l'oposició

“És penós, de propaganda electoral i endeuta a la ciutadania de Tarragona en més d’onze milions d’euros”. Així ha qualificat el pressupost municipal per al 2019 el candidat del PDeCAT a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, que ha denunciat que la totalitat de la inversió (17,2 milions d’euros) està supeditada a préstecs bancaris (en un 65,7%) i a la venda de patrimoni (en un 34,24%). “No hi ha ni un cèntim de les inversions per a la millora de la ciutat en despesa ordinària”, ha assenyalat.

Des de la CUP també han criticat els comptes de 2019 a la ciutat: “És obvi que som davant d’una jugada de triler”. Els cupaires estan a l’espera de reunir-se amb el responsable d’Hisenda per tal d’aclarir el detall d’algunes partides les quals considera que “estan definides de forma força genèrica”, però temen que la proposta podria estar farcida de “fum electoralista” segons la primera impressió que s’han endut.


Documents

Pressupostos Ajuntament de Tarragona 2019


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar