loader
menu

L'Arc d'en Toda, de racó amb encant a cau de brutícia

Sergi Casado Ciutat dilluns, 17 de juny de 2013

No tota la Part Alta de Tarragona té encant. És un comentari que se sent sovint entre els veïns de molts dels carrers situats entre la Muralla i el carrer Major. D'entre tots, n'hi ha un que fa que està tallat a la circulació més d'un any: l'Arc d'en Toda. En concret, des del 21 de juliol de 2012. Aquesta és la data d'inici d'obres que figura en un dels cartells llefiscosos i bruts d'excrements de coloms que penja de la tanca que acumula brossa i que alhora s'ha convertit en un contenidor improvisat.

Cartell en què es veu que el dia d'inici d'obres és el 21 de juliol de 2012. / circdetarragona.com

Un carreró adjacent a l'Arc d'en Toda, i que connectaria amb la part de darrere de Ca l'agapito. / circdetarragona.com

El carrer Arc d'en Toda, un autèntic abocador. / circdetarragona.com

Els gats han fet del carrer el seu hàbitat. / circdetarragona.com

El motiu pel qual es va tallar al pas dels vianants era que s'havien d'arranjar els arcs de l'immoble, els quals estaven molt deteriorats i que corrien perill d'esfondrament. L'actuació, executada amb urgència i de manera subsidiària per l'Ajuntament de Tarragona, havia de ser el pas a la construcció d'un petit hotel amb encant, a l'estil dels Chateaux francesos, i que serviria per afegir una nova oferta d'allotjament de qualitat dins del casc antic tarragoní. Fonts del consistori tarragoní han explicat que "primer es va tancar per seguretat i després per treballar" i s'ha admés que el carrer s'hauria pogut obrir fa uns tres mesos.

El projecte de nou hotel també inclouria arranjar l'entorn de l'Arc d'en Toda; una circumstància que el consistori veu amb molt bons ulls malgrat que, ara mateix, les converses estan encallades perquè no s'acaba de trobar la fòrmula per començar a posar el fil a l'agulla. Existeixen algunes desavinences, com ara el fet que l'administració municipal ha fet pagar la factura dels treballs d'urgència als arcs de sota la casa i la instal·lació de la bastida de seguretat, quan, possiblement no ho hauria d'haver fet, tenint en compte que el projecte preveu millorar l'entorn; un gran benefici per a la ciutat i per al turisme.

De moment, l'espai, just al costat del pati de Ca l'Agapito (un altre projete guardat al calaix) continua oblidat, ja s'ha convertit en abocador improvisat i en un puntde trobada dels gats de carrer de la Part Alta.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar