loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La Generalitat deu més de 6 ME al Consell del Tarragonès

Sergi Casado Ciutat > Política dilluns, 17 de juny de 2013

En un context de recessió econòmica com l'actual, la cadena del deute i de l'endeutament cada cop és més llarga i els que en reben les conseqüències també són cada cop més. La Generalitat reclama a l'estat, els Ajuntaments també alerten de la seva delicada situació de tresoreria al govern català i, enmig conviuen les Diputacions i els Consells Comarcals.

Una imatge del Consell Comarcal del Tarragonès. / circdetarragona.com

Al del Tarragonès, governat per Convergència i Unió, i de moment, amb el suport del PP, l'executiu català li deu 6,6 milions d'euros. Més de la meitat (3,9) estan inclosos dins de la partida de Governació i Relacions Institucionals i prop d'1 milió (967.000 euros) els deuen des d'Ensenyament. En matèria de Serveis Socials, el deute de la Generalitat és de 887.000 euros, mentre que en Benestar i Família, l'impagament és de 581.000 euros. Altres conselleries, com Empresa i Ocupació, amb 171.000 euros; Cultura, amb 40.000, o el CatSalut, amb 19.000, també tenen deutes contrets amb l'ens comarcal del Tarragonès.

A diferència de l'Ajuntament de Tarragona, governat pel PSC, el qual ja ha denunciat en reiterades ocasions que la Generalitat li deu prop de 18 ME, des del consell del Tarragonès, on mana CiU, la lectura i la interpretació del retard en els pagaments del deute és bastant diferent i gens alarmista. "Tenim contacte directe amb els dirigents i sabem que dins del programa de finances, alguna de les partides ja estan en via de pagament i altres ja estan en previsió", insisteix el president de l'ens comarcal, Fede Adan (CiU). També matisa que "fins que no s'aprovin els pressupostos de la Generalitat no es podrà començar a pagar", tot denunciant, de retruc, l'impagament de l'estat cap a Catalunya: "L'important és que la Generalitat pugui pactar un dèficit amb el govern espanyol".

Adan, a més, explica que "malgrat que la situació és molt delicada, els serveis mínims estan assegurats". Recorda, també, que el pressupost aprovat pel Consell pel 2013 ha passat dels 18ME als 13ME; uns números "molt realistes". "Es fa el que es pot, i per això, en determinades actuacions, com en cultura, hem buscat patrocinadors privats".

Pel que fa al pacte de govern amb el Partit Popular, el qual, fa uns mesos, es va rumorejar que es podria trencar, Adam indica que està en "standby": "El consell comarcal no és un lloc per fer política, sinó per ajudar els pobles petits i aquests no poden patir per les discussions entre els partits".


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar