loader
menu

CIUTAT

Ballesteros: "No acceptaré un no de la Generalitat en la reobertura de la Necròpolis" (III)

Sergi Casado Ciutat dissabte, 22 de desembre de 2012

-La carpeta de projectes pendents a la ciutat comença a buidar-se.
Afortunadament (riu).

Una imatge de l'entrevista de CIRCDETARRAGONA.COM a l'alcalde Ballesteros. / circdetarragona.com


-El primer serà el teatre Tarragona, que per fi va poder alçar el teló. Més enllà de la inauguració, la incògnita és saber com es gestionarà.
La gestió la preveiem clàssica, és a dir, es farà des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, però cada cop amb més participació privada. Què vol dir això? Doncs que als productors i exhibidors no només els contractarem, sinó que els convidarem a formar part de l’organització i de l’staff. L’objectiu és que aquesta col•laboració pública i privada sigui cada cop més nítida.


-No es plantegen augmentar el personal dins de l’àrea de Cultura?
No podrem augmentar el personal per gestionar els dos espais. Només tindrem problemes si algun dia coincideix que el Metropol i el Tarragona fan funcions alhora, però això gairebé no es produïrà perquè es tracta de que es puguin complementar. No hi haurà programació diferent.


-Però el Metropol perdrà pes, teatralmente parlant…
Acollirà espectacles de petit format, però recuperarà la seva vocació d’ateneu obrer popular perquè les entitats, les escoles de música o les acadèmies, per exemple, puguin fer allí les seves activitats.


-Culturalment, Tarragona per fi fa un gran salt qualitatiu.
El teatre Tarragona ens permetrà completar un pla d’equipaments culturals, al qual només faltarà incloure el Museu Nacional Arqueològic, però depèn d’altres administracions, i que ara sembla que no estan per la feina. Per primera vegada, aquesta ciutat disposarà de 3.000 butaques dedicades a les arts escèniques.


-Un altre dels projectes que s’eternitza en el temps és l’obertura de la Necròpolis. El conseller Mascarell va venir a Tarragona per anunciar una inversió de 240.000 euros i la reabertura de l’espai al gener. Se’n refia?
Si a principis d’any no s’inicien obres de reforma exigiré responsabilitats al conseller perquè en dues ocasions va reiterar que l’obra es faria i el Parlament ho va ratificar. No acceptaré que la Generalitat ara digui que no poden. Si no tenen diners, que els pintin, com faig jo. Per Setmana Santa hauria d’estar tot enllestit perquè és quan comencem a rebre un gros important de turistes.


-El director territorial de Cultura, Jordi Agràs, va qüestionar la posada en marxa de la reforma, però després el propi Mascarell el va haver de desmentir després.
Jo em vull creure al conseller Mascarell perquè és Molt Honorable.


-Què passarà amb l’edifici del Banc d’Espanya? S’han decidit per alguna de les ofertes privades que ja els han fet arribar?
Com ja és conegut, el projecte inicial de centre d’interpretació turístic el tenim en standby, però paral•lelament hem rebut ofertes privades per fer-hi alguna cosa d’interès públic.


-Han arribat tres ofertes.
Sí, però les tres propostes tenen una estricta garantia de confidencialitat. Dues serien de col•laboració pública i privada, i l’altra, estrictament privada. En qualsevol cas, durant el primer trimestre de l’any que ve m’agradaria tenir un projecte clar de què s’hi farà perquè no el podem tenir més temps aturat. Ho hem d’acabar de consensuar amb el gremi d’hostaleria.


-Podria establir-s’hi una franquícia?
Sempre tindria un ús social, cultural i públic. Quan dic privatització, és amb matisos.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar