loader
menu

CIUTAT

La CUP demanarà al ple de TGN que es replantegi la Beatificació del 13 d'octubre

El Circ Ciutat dijous, 20 de juny de 2013

La CUP de Tarragona demanarà al Ple que l’Ajuntament de Tarragona no s’impliqui en l’organització de la Beatificació dels 500 “màrtirs” que es produirà a la ciutat el dia 13 d’ octubre i que s’organitza des de l’Arquebisbat de Tarragona. La Candidatura considera que les institucions públiques han de ser realment laiques i no es poden implicar en actes d’aquestes característiques.

La Candidatura també demanarà a l’Ajuntament que insti l’Arquebisbat a reunir tota la documentació administrativa i assegurances de responsabilitat civil per a la realització de l’espectacle. De la mateixa manera, requerirà que l’Arquebisbat es faci càrrec de totes les despeses derivades de l’esdeveniment tals com la neteja, la seguretat, la guàrdia urbana, protecció civil, etc., sobretot si es té en compte que, segons l’opinió de la CUP, l’Arquebisbat “ja rep un tracte de favor envers la resta de ciutadans i ciutadanes pel fet d’estar exempts de pagar l’IBI, tant dels edificis que poden ser visitats com els que són d’ús propi”.

Per altra banda, la candidatura creu que la implicació de l´Ajuntament de Tarragona en aquesta beatificació, quan molts dels màrtirs van morir durant la guerra civil, pot ferir la sensibilitat d’aquelles persones i familiars que van patir les conseqüències del cop d’Estat i la dictadura franquista i que encara esperen un reconeixement i una restauració del lloc on les van patir (Les Oblates, l’ Antiga Audiència, les fosses comunes del cementiri...).

La CUP també demanarà a l’Ajuntament que replantegi la moció rebutjada (pels vots del PP i CIU juntament amb l’abstenció del PSOE) sobre la presència de vaixells de guerra de l’OTAN a Tarragona. L’organització independentista considera que l’acte de beatificació juntament amb la presència de vaixells de guerra nord americans, el fet de que l’Estat Espanyol participés en la Guerra de l’Irak i la indústria química que té la ciutat fa que sigui un objectiu temptador per possibles atacs terroristes. Per tant, posa en risc la seva població civil.

Per últim, la Candidatura farà la petició al Ple perquè l’Ajuntament demani formalment i per missiva a l’Arquebisbat que no convidin cap membre de la família Reial Espanyola. Considera que “els recents escàndols de corrupció que han esquitxat la família així com el passat franquista del monarca” no donen una bona propaganda de la ciutat.

El futur incert del Centre d'Art

La CUP també interpel·larà els regidors tarragonins pel futur incert del Centre d'Art. Arran del comunicat emès per part de l’Ajuntament sobre la proposta del futur del Centre d’Art de Tarragona que va donar a conèixer la tinent d’alcalde de cultura Carme Crespo, la CUP de Tarragona preguntarà pel nou funcionament i pel canvi de rumb d’aquest espai cultural.

En les preguntes, la candidatura vol conèixer la informació que en el comunicat no s’aclareix, com ara si el nou centre d’art passarà a tenir una gestió totalment pública, fet que la CUP entendria, o amb quins recursos comptarà, i si la utilització de recursos municipals no afectarà altres serveis culturals. També es vol saber, en cas que s’externalitzin serveis com ara la direcció artística, quin serà el seu cost i si no s’infringeix la normativa d’adjudicació de projectes un cop finalitzats els dos anys d'adjudicació previstos.

L’organització independentista també s’interessa pel futur immediat d’aquest espai i demanarà quin servei donarà el Centre d'Art des de l'1 d'agost fins a la implementació del nou projecte el 2014.

La CUP també vol conèixer de la mà de la regidora de cultura, Carme Crespo, com és que fa dos anys (i amb la mateixa regidora i equip de govern) s’apostava per un centre d’art centrat en la mediació com a forma de treball dialògic entre les polítiques culturals, les pràctiques artístiques i el teixit social del territori, i ara de cop i volta es fa un gir totalment inesperat.

La CUP es pregunta també com es garantirà el suport a la diversitat de les pràctiques artístiques contemporànies de la ciutat i del territori.


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar