loader
menu

CIUTAT

El conflicte pels horaris de les terrasses no s'ha acabat

Sergi Casado Ciutat dijous, 20 de desembre de 2012

Els nous horaris de servei de les terrasses de Tarragona no sembla que hagin satisfet a tothom per igual i tot apunta que el conflicte no ha quedat del tot resolt. Després d'escoltar les propostes del col·lectiu d'hostalers i propietaris de bars, d'una banda; i de les entitats veïnals, de l'altra, el consistori tarragoní ha estat condescendent, principalment, amb els negocis situats a la plaça de la Font. En aquest recinte és, el nou reglament fixa dos períodes: de l'1 de novembre al 14 de maig i del 15 de maig fins el 31 d'octubre, mentre que la normativa fins ara vigent en marcava tres.

Una imatge de la plaça del Fòrum, amb terrasses. / circdetarragona.com

Si fins ara, l'hora de tancament, entre setmana, quedava fixada a les 23h, amb la nova normativa, els bars de la plaça de l'Ajuntament disposaran d'una hora més. A més, el dijous també passa a tenir consideració de cap de setmana i, en aquesta franja les terrasses de la plaça del a Font donaran servei fins a la 1 de la matinada, una hora més que fins ara. Durant el període de bon temps (del 15 de maig al 31 d'octubre), els empresaris disposaran d'una hora més. A més, en la proposta elaborada per l'Ajuntament, s'especifica que en els ponts festius, Carnestoltes, Setmana santa i els caps de setmana i vigílies de festius de l'època nadalenca, també podran tenir les terrasses obertes una hora més.

La portaveu municipal, Begoña Floria ha explicat que “ha estat una decisió complicada, molt reflexionada i presa després d’un nou període de consultes i d’escoltar les diferents sensibilitats. Tot i això creiem que hem trobat un punt d’equilibri que recull bona part de les demandes dels principals sectors implicats”. La regidora, però, també va deixar clar que els ponts de diàleg continuen oberts i, en aquest sentit, va anunciar que "els acords s'hauran d'anar revisant".

No tots els horaris són iguals

A la resta de la ciutat, els horaris seran menys permissius. Durant el període de fred, entre setmana hauran de tancar a les 23.30h i els caps de setmana i vigílies de festiu, a les 24.30h. En època de bon temps, guanyaran mitja hora. Per aquesta part de ciutat, el nou reglament també especifica que els caps de setmana des de Sant Joan fins a Santa Tecla les terrasses podran restar obertes fins les dues de la matinada.

Les entitats veïnals creuen que el consistori no ha atès les seves peticions i que la nova normativa tan sols beneficia els empresaris. "No pot ser que guanyin deu locals i perdi la salut de més de mil veïns", va denunciar el president de la federació Segle XXI, Pedro Sánchez, que és qui ha intervingut en les converses entre l'Ajuntament i el sector empresarial. Sánchez ja ha anunciat que interposaran una queixa. A més, va recordar que al maig, quan es va aprovar la nova normativa i que ara s'ha hagut de modificar per les pressions dels propietaris de bars, van ser comprensius: "Ja no hi estàvem d'acord, però amb l'excusa de la crisi ens van convèncer perquè ens asseguraven que l'ampliació dels horaris significaria més llocs de treball, i el que han fet és explotar més els seus treballadors".

A més, el líder veïnal no entèn perquè els locals de la plaça de la Font han de tenir més privilegis que els de la resta de la ciutat: "Per què uns podran obrir fins la una i d'altres fins les dues?"

Horaris nous (veure document)

Horaris antics

-Primavera (de març a maig)
De dilluns a dijous: fins les 24h Divendres, dissabtes i vigílies de festius: fins la 1 de la matinada

-Estiu (de maig a octubre)
De dilluns a dijous: fins la 1 de la matinada
Divendres, dissabtes i vigílies de festius: fins les 2


-Hivern (de novembre a març)
De dilluns a dijous: fins les 23h
Divendres, dissabtes i vigílies de festius: fins les 24h


Documents

Nous horaris terrasses Tarragona


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar