loader
menu

CIUTAT

El iot que hi ha atracat a Marina Tarraco costa 480 milions d'euros

Sergi Casado Ciutat dimecres, 26 de juny de 2013

Ja hi va ser l'any passat, i s'hi va estar durant uns mesos. Ara ha tornat. Parlem del iot Topaz, el mega-iot que torna a acaparar l'atenció de tots aquells que passegen a prop dels Tinglados. Com acostuma a passar amb tot el que envolta l'empresa Marina Tarraco, ben poca informació ha transcendit sobre les característiques d'aquest vaixell de luxe, tot i que es rumoreja que és propietat de la família real qatarí, un membre de la qual, a la vegada és la propietària del recinte des de 2011, quan la va adquirir per 64 milions d'euros.

Una imatge del iot Topaz, a Tarragona. /elfardelabanya.blogspot.com

A nivell de dimensions, el Topaz és en aquests moments el cinquè iot més gran del món. Només per darrere de l'Azzam, de 180 metres, l'Eclipse del multimilionari rus Roman Abramovich, el Dubai i l'Al Said. Coincideix en longitud amb el iot de la família reial saudí Prince Abdulaziz, de 147 metres i construït el 1984. Al marge de les seves dimensions, el seu preu també és per fer esgarrifar, ja que s'estima que arriba als 480 milions d'euros (uns 400 milions de lliures).

Segons el blog El Far de la banya, del tarragoní Eduard Boada, el iot va ser construït i botat el 2012 per Lürssen Yachts, empresa alemanya fundada el 1875 amb quatre generacions en el món de la contrucció de iots, la qual, l'abril d'enguany va botar l'Azzam, el número 1 del món. Els exteriors del Topaz els ha dissenyat Tim Heywood, i Terence Disdale és l'autor del disseny dels interiors. Lürssen trigà quatre anys a enllestir aquest iot. El casc és d'acer amb una superestructura d'alumini més lleugera. El pes mort del vaixell és de 900 tones i pot arribar a una velocitat de 14,3 nusos.

El luxe i la majestuositat del Topaz contrasta, però, amb la pobresa que ofereixen els 115 punts d'amarratge que té disponibles Marina Tarraco. L'any passat també s'hi va estar amarrat durant molt de temps el Katara, propietat també de la família reial de Qatar. S'esperava que després del Katara fessin parada a Tarragona una trentena de iots més, cosa que, finalment no va passar. Segur que molts tarragonins ja han passejat pel costat del Topaz, però és bo saber la fortuna que costa.circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar