loader
menu

Tarragona, capital internacional de la música

El Circ Cultura dimecres, 26 de juny de 2013

Tarragona acollirà del 30 de juny al 7 de juliol la tretzena edició del Festival Internacional de Música (FIMT). L’esdeveniment està organitzat per l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona i compta amb diferents cursos i concerts que aniran a càrrec de professionals de reconegut prestigi internacional. El Festival converteix la ciutat en un punt de trobada entre alumnes i professionals de la música d’arreu del món i en l’escenari de diversos concerts i activitats adreçades tant als professionals de la música com al públic en general.

En aquesta nova edició, el festival oferirà un total de 7 cursos de diferents especialitats musicals. Els encarregats d’impartir-los seran els professionals: Carles Trepat (guitarra), Álvaro Octavio (flauta travessera), Kai Gleusteen (violí), Aldo Mata (violoncel), Rivka Golani (viola), Jamie Williams (trombó) i Will Sanders (trompa). A hores d'ara els cursos compten amb una setantena d'alumnes inscrits, procedents de Catalunya, Galícia, València, Madrid, Anglaterra, Alemanya, Japó, Ucraïna i Rússia. Les inscripcions es mantindran obertes fins aquest cap de setmana.
El cicle de concerts programats amb motiu del Festival inclourà el recital de violoncel i piano a càrrec d'Aldo Mata i Qi Shen, el 2 de juliol; el concert del Quartet Casals, el 4 de juliol, i el recital de cant i piano a càrrec de Marta Matéu i Jordi Soler.

Classes de trompa al Conservatori de Música de la Diputació durant l'any 2012. /cedida

Un moment d'un assaig previ al festival de 2012. / cedida

Els dies 3, i 6 de juliol tindran lloc els concerts dels participants als cursos del festival, a nivell de viola, violoncel, trompa i trombó; i violí, flauta i guitarra. Així mateix, el diumenge 30 de juny tindrà lloc el concert de l'Orquestra de les II Jornades de Corda del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona. Concertino-director: Joan Espina.

L'acte inaugural del Festival tindrà lloc el dissabte 29 de juny a les 22 hores amb l'actuació de la Big Band de les Terre de l'Ebre BIRBAND, a la plaça de la Pagesia (davant les escales del pàrquing Jaume I, a la Part Alta de Tarragona), una banda que ens convida a gaudir de l'espectacle del millor jazz amb composicions i arranjaments de Gershwin, Mancini, Tito Puente o Chick Corea, entre d'altres.

A excepció del concert inaugural, tots els recitals tindran lloc a l’Auditori Tarragona de la Fundació Catalunya-La Pedrera (C/ Pere Martell, 2) a les 8 del vespre. L’entrada serà gratuïta i limitada a l'aforament de la sala per als concerts dels dies 29 i 30 de juny i 3 i 6 de juliol, i costarà 5 euros per als espectacles a càrrec de músics de reconegut prestigi internacional (els dies 2, 4 i 7 de juliol).

Les entrades es poden recollir de forma anticipada a l'Escola i Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona (c. Cavallers, 10), al web del festival: www.dipta.cat/festivalmusicatarragona, al web de la Fundació Catalunya-La Pedrera www.fundaciocatalunya-lapedrera.com/ca/auditori-tarragona i una hora abans de l'espectacle al mateix auditori.

Ja fa més de deu anys que l’espai de la Fundació Catalunya-La Pedrera (antiga Fundació Caixa Tarragona) està en funcionament, i durant aquest temps ha treballat conjuntament amb el Festival Internacional de Música de Tarragona. En aquest sentit, durant la roda de premsa celebrada avui, el programador de l'Auditori Tarragona de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Nando Oterino, ha destacat l'aposta continuada que la Fundació fa per la cultura, no només amb el Festival Internacional de Música, sinó també amb molts altres esdeveniments culturals que s'organitzen a la ciutat. Oterino ha remarcat la dualitat de valors del FIMT, que posa a disposició de la ciutat la música d’alt nivell i músics en formació.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar