loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

Nou pas endavant del Procés constituent a Tarragona

El Circ dijous, 27 de juny de 2013

El Procés constituent continua arrelant-se al territori del tarragonès després d’una segona assemblea a la ciutat de Tarragona on han assistit al voltant d’unes 120 persones.
A les 19h estava convocada a la Cooperativa Obrera Teatre Magatzem de la ciutat aquesta segona assemblea per a anar perfilant i concretant les àrees de treball d’aquest moviment polític i social.

Una imatge de la darrera assemblea de Procés Constituent a la sala d'actes de la Cooperativa Obrera Tarragonense. /jesús gellida

Així doncs en aquesta segona trobada oberta al conjunt de la ciutadania però amb un contingut de ruptura clar amb el model polític, econòmic i social actual s’ha treballat per tal d’articular una autoorganització, un pla de treball i un calendari propi del Procés constituent a Tarragona. Així, a més de les comissions d’organització i de difusió/extensió ja creades en la passada assemblea s’han creat les comissions de continguts, de democràcia participativa i de medi ambient, algunes d’elles amb més de 15 membres.

Per tant, amb la creació i potenciació de les comissions s’està articulant, per una banda, un pla de treball per a l’extensió i la divulgació d’un projecte que pot engrescar una majoria social que teòricament es pot sentir reflectida amb el Manifest i els 10 punts i, per altra banda, una organització operativa interna que faciliti i dinamitzi el debat sobre el nou model polític, econòmic i social que cal construir des de baix i a l’esquerra.

Així mateix s’ha convocat la següent assemblea per al proper 17 de Juliol per a valorar el treball de les diferents comissions i socialitzar i discutir sobre la informació del Procés constituent a nivell de tot Catalunya. En aquest sentit comentar que el proper diumenge 7 de Juliol hi haurà una assemblea general del grup promotor a nivell de tot Catalunya on aniran els i les diferents portaveus de les diferents assemblees locals i comarcals. Així mateix el següent diumenge dia 14 de Juliol tindrà lloc també a Barcelona una jornada programàtica per tal de tractar tot el tema de continguts on estan convidades totes les persones adherides al manifest del Procés constituent o que es volen sumar a la iniciativa i debatre sobre la mateixa.

També és important ressaltar que un col·lectiu de persones del Baix Gaià, presents a l’assemblea de Tarragona, s’està organitzant per realitzar en les properes setmanes una primera assemblea i així fer extensiu a la zona el projecte del Procés constituent.

Finalment destacar que cal que tots i totes donéssim suport als diferents col·lectius en lluita del territori alhora que cal que articuléssim una resposta social i política que aglutini i acumuli la suficient força social des de baix per a constituir un bloc que tingui la capacitat de transformar aquest model polític, social i econòmic i construir-ne un de nou en favor de les classes populars i de la justícia social.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar