loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

La Part Alta es queda sense recollida orgànica fins a la tardor

Sergi Casado Ciutat > Mobilitat dimarts, 02 de juliol de 2013

L'Ajuntament ha decidit suprimir la recollida de matèria orgànica a les papereres mòbils de la Part Alta fins a la tardor, quan engegarà una nova campanya de conscienciació ciutadana per millorar els registres. Això és el que ha anunciat el regidor de l'àrea de Neteja, Joan Sanahujes, durant una xerrada informativa sobre la gestió dels residus adreçada als veïns del casc antic de Tarragona.

Papereres mòbils al carrer Riudecols. / circdetarragona.com

Al marge de la poca conscienciació ciutadana, els arguments del consistori per eliminar aquest servei són purament econòmics, ja que, segons ha explicat el regidor, a la incineradora de Botarell, que és on van a parar els residus orgànics dels tarragonins, de vegades no l'accepten. "Ens diuen que no és prou orgànica i rebem multes i sancions", ha justificat Sanahujes. Això fa que els camions hagin de girar cua i portar les deixalles en una altra incineradora, amb la despesa afegida que això comporta. A més, en un des tríptics informatius que han entregat als veïns el propi Ajuntament admet que "s'ha vist que la majoria de veïns no reciclen aquesta fracció".

La recollida per a la restauració continuarà activa, com també ho estarà la dels contenidors de recollida selectiva fixes. Així, doncs, al casc antic, el que resta d'estiu únicament es podrà fer recollida de rebuig.

Però no tot han estat notícies negatives, ja que, segons Sanahujes, la quantitat de residus incontrolats s'ha reduït en un 80%. Abans es recollien uns 1.500 quilos diaris, i la xifra ha baixat fins els 300 actuals.

Altres accions que es duran a terme són l'ampliació de les paperes mòbils als carrers Compte i Mediona, així com seguir aplicant mesures contra l'incivisme.

Menys 'punts negres´

En la trobada amb residents del nucli antic, l'Ajuntament ha explicat que han aconseguit reduir en un 61% els anomenats punts negres (espais de la via pública on es llencen residus de manera descontrolada i a qualsevol hora). En concret, s'ha passat de 18 punts a només 7, tant gràcies a les campanyes de conscienciació com a les 27 multes que s'han imposat en el que es porta d'any. També que s'ha augmentat el percentatge de recollida selectiva en un 5%, passant del 24% al 29% actual. Quant als punts negres, els següents espais encara hi estan considerats:

-carrer Sant Domènech amb carreró de la Palma

-carrer Ferrers

-carrer Cavallers amb Riudecols

-carrer Riudecols amb Abat

-carrer Civaderia

-carrer Mediona amb Cavallers i Mediona amb Misser Sitges

-carrer Misser Nogués (aquest s'ha incorporat a la llista gràcies a l'aportació d'un veí)

Durant la xerrada, l'assistència a la qual ha estat molt escassa, des del consistori s'ha recordat que s'han instal·lat més papereres mòbils en diferents indrets on s'havia detectat mancança, com els carrers Riudecols amb Cavallers i entre els carrers Abat i Calderers, o l'augment de la capacitat de recollida de rebuig i de cartró a la plaça Peixateries Velles.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar