loader
menu

CIUTAT

L'Arrabassada tensa la corda amb l'Ajuntament pel parc milionari

Sergi Casado Ciutat dimecres, 03 de juliol de 2013

El Parc de les Lletres Catalanes ja fa temps que genera controvèrsia entre el veïnat de la Vall de l'Arrabassada. Al marge del seu cost, de més d'un milió d'euros, la meitat dels quals aniran a càrrec de les arques municipals i l'altra d'un fons d'ajut europeu, els efectes de l'inici de les obres ha provocat queixes per les restriccions de mobilitat que patirà la zona en base al projecte original del parc.

Des de l'Associació de Veïns, que sempre s'ha mantingut, i es manté, a favor d'un nou parc, han detectat mancances en la mobilitat i lluitarà perquè se solucionin el més aviat possible. El carrer Salvador Espriu ha perdut un carril i un sentit; un fet que, segons el president de l'ens veïnal, Josep Maria Bertran, suposa que es tapin els accessos als barris de Llevant. A més, també està dibuixat que es perdin prop d'una cinquantena de places d'aparcament, malgrat que es tracta únicament de zona blanca i en una urbanització en la qual, la majoria dels blocs tenen pàrquing subterrani.

El neguit dels veïns, però, ve de molt abans, ja que durant l'últim any han demanat, via registre oficial, que el consistori els resolgués alguns dubtes, cosa que, de moment no s'ha produït, tal com assegura Bertran. Però és que, a més, l'AV s'ha assessorat amb tècnics externs a l'Ajuntament per tal que un excés de llenguatge tècnic procedent de l'administració no fos malinterpretat. Bertran, però, afirma que "quan els vam dir el professional que ens ajudava, a alguns dels tècnics de l'Ajuntament no els va fer gens de gràcia".

El fet és que no hi ha manera que veïns, ajuntament i professionals dels dos bàndols s'asseguin a una taula per debatre de manera conjunta. Però, per fi, demà, dijous 4 de juliol, això serà possible, i casualment, el convocant ha estat el consistori, "però sota pressió nostra", segons ha apuntat Bertran, qui també ha avançat que "demanarem que ens donin el projecte, però que quedi per escrit. La desconfiança ens ha portat fins a aquest extrem". És una manera de tenir la garantia que l'administració municipal complirà la seva promesa. Els objectius són que la mobilitat no es vegi tant greument afectada, que es recuperi la prop d'una cinquantena de places d'aparcament i que no es tallin els accessos a Llevant. Segons Bertran, molts dels residents en aquests barris són clients freqüents de l'Arrabassada, per la qual cosa també suposaria una patacada a l'economia dels comerços.

En funció del que es decideixi en la reunió, els veïns han paral·litzat,de moment, qualsevol acció de protesta al carrer.

En el document adjunt, el president de l'AV Vall de l'Arrabassada, Josep Maria Bertran, puntualitza algunes qüestions publicades pel Circ el passat 17 de maig.


Documents

Aclariments


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar