loader
menu
circdetarragona_AD
circdetarragona_AD

El Circ Romà, nova arma política a Tarragona

Sergi Casado Cultura dimecres, 03 de juliol de 2013

Fa un mes, el PP va condicionar el seu suport als pròxims pressupostos municipals a l'augment d'un 25 per cent en la partida de Tàrraco Viva. Ara, un nou monument declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, el Circ Romà, ha tornat a generar controvèrsia i disputa política.

Imatge virtual de com quedarà l'espai si es duu a terme el projecte. /ajuntament de Tarragona

Els motius són, però, de pes, ja que la Generalitat ha descartat el projecte de museïtzació de les grades del Circ i no els presentarà per rebre cap ajut dels Fons Feder. L'obra, pressupostada en 335.000 euros, ja va ser presentada per l'àrea de Cultura i Patrimoni. Era una fòrmula que hauria servit per integrar les grades del monument al teixit urbà.

La primera en encendre la metxa va ser la Tinent d'Alcalde de Patrimoni, Carme Crespo, qui, ahir, 2 de juliol, va carregar durament contra el govern de Convergència i Unió per haver-los discriminat. En declaracions a Tarragona Ràdio, Crespo va criticar que el Govern només prioritzi projectes en benefici de ciutats de l’òrbita convergent, com ara Reus i Valls, i deixi fora una ciutat com Tarragona.

Des del PP, el missatge, ja instal·lat en el discurs del seu líder, Alejandro Fernández, des de fa anys, però en boca del seu portaveu adjunt, Jordi Roca: "És un nou exemple del menyspreu que Barcelunya i el Govern de CiU tenen cap a la nostra ciutat”. Roca també explica que “és un fet que es repeteix continuadament, com es va demostrar amb els impagaments del Pla de Competitivitat de la Tarraco Romana, o amb la no inclusió d’un altre projecte l’any passat”. També ha insistit que “no estem davant de cap sorpresa, perquè Barcelunya i CiU són profundament anti tarragonins”.

Roca ha recordat la importància de dur a terme aquest tipus de projectes sobre el Patrimoni romà, donat que “Tarragona és ciutat Patrimoni de la Humanitat i en breu té un important examen per part de la Unesco. Treballar per la conservació i millora del Patrimoni és vital per seguir gaudint d’aquest títol”, sense oblidar que “també és molt important per potenciar la Marca Tarragona i per potenciar el turisme a la nostra ciutat”.

Per la seva banda, des de Ciutadans també s'han apuntat, en aquesta ocasió, a denunciar el menyspreu de la Generalitat pel patrimoni romà de Tarragona. El diputat per la província de Tarragona, Matías Alonso, ha declarat que “s'ha de posar en valor el patrimoni arqueològic de Tarragona, que ha d'estar per sobre dels interessos de partit".

També ha criticat la “parcialitat, l’interès paridista i el clientelisme de Convergència i Unió a l’hora d’optar a aquestes ajudes europees” i ha afirmat que “tampoc és nou, perquè en l’època del tripartit ja passava”.

Alonso ha mostrat tot el seu suport a l’ajuntament de Tarragona enfront d’aquesta decisió del Govern i ha afirmat que “s’ha de valorar el potencial arqueològic de la ciutat” que “està declarada Patrimoni de la Humanitat” i per tant “mereix un tracte i una consideració especial”.


circdetarragona_ADcircdetarragona_AD

Comentaris

circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar