loader
menu

CIUTAT

Diàlegs oposats entre l'Ajuntament i els veïns de l'Arrabassada

Sergi Casado Ciutat divendres, 05 de juliol de 2013

L'Ajuntament de Tarragona té la voluntat ferma de tirar endavant el Parc de les Lletres Catalanes a la Vall de l'Arrabassada. Malgrat la postura bel·ligerant de l'associació de veïns, que avui al migdia ha presentat prop de 500 signatures per demanar la paralització de l'obra fins que no es resolguin els dubtes que es plantegen en matèria de mobilitat, el consistori apel·la al consens i té clar que la confrontació desapareixerà.

El president de l'AV Vall de l'Arrabassada, Josep Maria Bertrán, presenta les 500 signatures a l'OMAC. / circdetarragona.com

L'última trobada entre els representants veïnals i l'Ajuntament va tenir lloc el dijous 4 de juliol, després de la qual, les visions continuen sense estar tot l'aprop que es desitjaria. De fet, fa la sensació que cadascun dels bàndols té una percepció diferent. D'una banda, el president de l'AV Vall de l'Arrabassada, Josep Maria Bertrán, ha explicat que des del consistori no els van donar resposta a cap de les qüestions que els van plantejar. Demanen que no es perdin carrils ni sentits i creuen que el projecte farà perdre places d'aparcament. Per això, han fet arribar les seves queixes a través d'un burofax. Principalment, demanen poder revisar tot el projecte per poder-li donar el vistiplau definitiu.

Des del consistori es creia que la reunió de dijous havia servit per posar pau i posar fil a l'agulla, ja que s'havien consensuat algunes actuacions i s'havia atès clarament les reclamacions veïnals. La portaveu i regidora de Mobilitat, Begoña Floria, ha recordat, a més, que el consens ja existia des del passat 3 de juny, però ha matisat que "en els darrers dies hem notat que entre els mateixos veïns han sorgit discrepàncies". Per això, ha obert la porta novament al diàleg: "Avaluarem els diferents punts de vista per generar el consens un altre cop". Respecte a les reclamacions i a les signatures presentades pels veïns, la portaveu municipal considera que "són del tot respectables i legítimes".

A més, també ha posat èmfasi en les gestions que han dut a terme en els darrers anys per dignificar "l'única zona verda de la ciutat que no estava arreglada", i, a més, ha insistit que gràcies a l'Ajuntament va deixar de ser zona d'equipaments.

Un punt en què l'Ajuntament desmenteix els veïns és respecte les places per aparcar, ja que, segons Floria "tenim informes de mobilitat que ens diuen que, un cop s'acabi el parc, a la zona hi haurà 24 places més". L'estira i arronsa continua, però en el cas que les obres s'aturessin, el preu s'encariria. El que sí queda clar és que, el parc, entès únicament com a zona verda, compta amb un consens unànime. La mobilitat és, de moment, la pedra a la sabata.


Documents

Queixa AV Vall de l'Arrabassada


circdetarragona_AD
circdetarragona
Anterior
Següent
Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí. Tancar